BCR lanseaza oficial Platforma de internet banking pentru telefoane mobile – m.24banking.ro

0
640

Bucuresti, 05 octombrie 2011 – Banca Comerciala Romana lanseaza oficial platforma de internet banking optimizata pentru telefoane mobile cu acces la internet – m.24banking.ro. In premiera pentru piata romaneasca, pentru lansarea acestui serviciu BCR a colaborat cu 500 dintre cei mai activi clienti ai serviciului de internet banking la BCR – Click 24 Banking.

Acestia au testat platforma si au transmis opiniile lor cu privire la usurinta in utilizare si utilitatea optiunilor.
„Pentru clientii BCR este vorba despre trei lucruri: comoditate, comoditate si comoditate. Telefonul mobil este aproape intotdeauna cu tine pentru ca e si ceas si memento pentru o programare sau ziua de nastere a unui prieten. Reda muzica ta preferata sau asculti radioul, are si jocuri pentru cand vrei sa treaca vremea, navighezi pe internet, iti citesti email-urile. si atunci de ce sa nu iti gestionezi si banii tot de pe telefonul mobil? Ai vrea sa poti face cel putin doua lucruri de pe telefon: sa iti consulti situatia conturilor si sa initiezi plati urgente, ce nu suporta     amanare.”
Bogdan Marin, Director Executiv Canale Retail BCR
Conform sugestiilor primite de la cei mai activi 500 de clienti utilizatori ai solutiei de internet banking la BCR – Click 24 Banking, aspectul si grafica serviciului m.24banking.ro au fost apreciate ca „foarte buna” si „buna” de catre majoritatea celor chestionati. Totodata, 80% din respondenti au declarat ca vor folosi de acum ambele modalitati de acces la internet banking (Click 24 Banking de pe calculator si m.24banking.ro – versiunea optimizata pentru telefoanele cu acces la internet).

Cele mai frecvente tranzactii pe care le fac clientii BCR, utilizatori de internet banking, sunt platile de facturi si transferurile intre conturi proprii iar cele mai utilizate telefoane mobile (smartphones) sunt – Nokia, HTC si Iphone. Solutia m.24banking.ro a fost utilizata in general pentru efectuarea de tranzactii in lei (95%), de tip intrabancar (65%). Tranzactiile deja inregistrate prin aceasta platforma mobila ne indica nivelul de incredere al clientilor in serviciul de internet banking al BCR, unele din operatiuni  ajungand si la 40.000 ron per tranzactie.

Ca si comportament al clientilor, acestia se conecteaza cel mai frecvent dupa ora pranzului (14:00 – 15:00), verifica situatia conturilor, se uita la ultimele tranzactii iar apoi efectueaza operatiuni/tranzactii.

„in piata, aceste servicii servesc confortului clientilor. Iar BCR, prin dezvoltarea acestei noi solutii dovedeste ca raspunde nevoilor clientilor sai dezvoltand functionalitati prin care acestia pot fi in permanenta legatura cu banca lor”, a adaugat Bogdan Marin.

Captura ecran operatiune prin platforma BCR de internet banking pentru telefoane mobile
Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este cel mai important grup financiar din Romania, incluzand operatiunile de banca universala (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societatile de profil de pe piata leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a bancilor de locuinte si a serviciilor bancare prin telefonul mobil. BCR este banca Nr.1 in Romania dupa valoarea activelor (peste 16 mld EUR), banca Nr.1 dupa numarul de clienti si banca Nr.1 pe segmentele de economisire si creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din Romania, dupa gradul de incredere al clientilor si dupa numarul celor pentru care BCR este principala institutie cu care fac banking.
BCR ofera gama completa de produse si servicii financiare prin intermediul unei retele de 48 de centre de afaceri dedicate companiilor si 668 de unitati retail localizate in majoritatea oraselor din intreaga tara cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din Romania pe piata cardurilor si a tranzactiilor bancare, clientii BCR avand la dispozitie cea mai mare retea nationala de ATM – peste 2.000 de bancomate si POS – peste 18.000 de terminale pentru plata cu cardul la comercianti, precum si servicii complete de Internet banking, phone-banking si e-commerce.
*  *
Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Mai mult de 50.000 de angajati deservesc peste 17 milioane de clienti in cadrul a 3.200 de filiale din 8 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La 30 iunie 2011, Erste Group detinea active totale in valoare de 214,2 miliarde EUR, inregistrand un profit net de 496,3 milioane EUR si un raport cost/venituri de 49.5%.

BCR – Comunicare Externa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here