BCR lanseaza creditarea in lei in cadrul Programului Prima Casa 4

0
721
bcr-arhivafoto-ro

bcr-arhivafoto-roBucuresti, 28 februarie 2012 – Banca Comerciala Romana (BCR) lanseaza, incepand de astazi, creditarea in lei in cadrul Programului Prima Casa 4.
„Consecventa politicii sale, de sustinere a creditarii in moneda nationala, BCR a inceput acordarea de credite

in lei in cadrul Programului Guvernamental Prima Casa 4. Astfel, prin accesarea creditului Prima Casa in moneda in care clientul obtine venitul se elimina riscul valutar, ceea ce este in concordanta si cu recomandarile Bancii Nationale a Romaniei. Un alt avantaj pentru clienti este acela ca BCR nu percepe comision de analiza dosar, iar clientii care isi incaseaza salariul intr-un cont BCR, beneficiaza de o reducere a dobanzii cu 0,2 puncte procentuale fata de dobanda standard”, a declarat Ioana Mihai – Sef Departament Credite Garantate, Directia Managementul Produselor Retail, BCR.
Criterii de eligibilitate – Prima Casa 4 in lei

Poate beneficia de credit Prima Casa 4 orice persoana fizica care nu detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia, nici o locuinta, indiferent de modul si momentul in care a fost dobandita, sau care detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia cel mult o locuinta, dobandita prin orice alt mod decat prin Program, in suprafata utila mai mica de 50m².

Primul pas pe care trebuie sa il faca o persoana care doreste sa achizitioneze o locuinta prin programul Prima Casa este sa vina la banca, chiar daca nu a gasit inca locuinta de care are nevoie. Consilierii BCR ii vor prezenta detalii privind creditul, documentele necesare pentru dosarul de credit, valoarea estimata preliminara a creditului si rata lunara de plata. Creditul poate fi aprobat chiar si inainte de gasirea imobilului care se doreste a se achizitiona clientul avand la dispozitie 4 luni in care sa se hotarasca ce locuinta doreste.

Dobanda este variabila si este formata din Robor la 3 luni plus o marja de 2,3% p.a. pentru clientii care isi incaseaza salariul intr-un cont BCR sau 2,5% p.a. pentru clientii care nu isi incaseaza salariul intr-un cont BCR.

Astfel, pentru un credit de 165,000 lei, pe o perioada de 30 de ani, rata lunara in acest moment (variaza in functie de Robor) este de 1.173 lei.

Clientii trebuie sa dispuna de un aport personal (avans) de minim 5%. Banca accepta pana la 3 coplatitori.

Creditul este garantat partial de Fondul de Garantare a creditelor pentru IMM (FNGCIMM), garantia emisa de FNGCIMM, in numele si in contul statului, avand valoare determinata, initial egala cu 50% din valoarea creditului acordat. Potrivit legii, clientul are de achitat un comision de gestiune de 0,49% datorat FNGCIMM aplicat la valoarea finantarii garantate – deci la jumatate din valoarea acordata a creditului. in cazul in care clientul solicita din partea FNGCIMM o promisiune de garantare va plati un comision unic de analiza a promisiunii de garantare de 0.15% din valoarea promisiunii de garantare. Valabilitatea promisiunii de garantare este pe perioada de constructie, dar nu mai mult de 18 luni.

Pana in prezent, BCR a acordat credite in valoare de peste 300 milioane EUR in cadrul Programului Guvernamental Prima Casa 4 si a ajutat astfel peste 8.200 de familii sa isi achizitioneze prima locuinta.  

BCR a inceput, pe 6 iunie 2011, creditarea in cadrul programului Prima Casa 4, fiind prima banca din Romania ce s-a inscris in aceasta etapa a programului. Ritmul de acordare al creditelor Prima Casa este mult mai accelerat in etapa a 4 a in comparatie cu etapele anterioare.

Pana in prezent, BCR a acordat peste 23.000 credite in cele 4 etape ale Programului Prima Casa, volumul acestor credite fiind de aproximativ 900 milioane EUR.

Valoarea medie a unui imprumut din PC4

Valoarea medie a unui imprumut din programul Prima Casa 4 este de 37.700 EUR, in scadere fata de prima etapa a programului cand valoarea medie a fost de 41.200 EUR. in plus, valoarea medie a avansului platit de catre clienti pentru achizitionarea primei lor locuinte a fost de 10%. Clientii au beneficiat astfel de conditiile preferentiale de dobanda si avans acordate prin intermediul programului.

Profilul clientului din PC4

in ceea ce priveste profilul clientilor beneficiari ai creditelor acordate prin Prima Casa 4, acestia sunt barbati tineri (25-34 ani) care au luat creditul pe o perioada de 30 de ani.  

*  *

Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este cel mai important grup financiar din Romania, incluzand societatile de profil de pe piata leasingului, managementului activelor, pensiilor private si a bancilor de locuinte. BCR este banca Nr.1 in Romania dupa valoare activelor (peste 16 mld EUR), banca Nr.1 dupa numarul de clienti si banca Nr.1 pe segmentele de economisire si creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din Romania, dupa gradul de incredere al clientilor si dupa numarul celor pentru care BCR este principala institutie cu care fac banking.

BCR ofera gama completa de produse si servicii financiare prin intermediul unei retele de 48 de centre de afaceri dedicate companiilor si 668 de unitati retail localizate in majoritatea oraselor din intreaga tara cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din Romania pe piata cardurilor si a tranzactiilor bancare, clientii BCR avand la dispozitie cea mai mare retea nationala de ATM – peste 2.000 de bancomate si POS – peste 18.000 de terminale pentru plata cu cardul la comercianti, precum si servicii complete de Internet banking, phone-banking si e-commerce.

*  *

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Mai mult de 50.000 de angajati deservesc peste 17 milioane de clienti in cadrul a 3.200 de filiale din 8 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La 30 septembrie 2011, Erste Group detinea active totale in valoare de 216,1 miliarde EUR, inregistrand un profit operational de 2.631,9 milioane EUR si un raport cost/venituri de 52.4%.

BCR – Comunicare Externa

Sursa foto: Arhivafoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here