BCR acorda 23 milioane EUR grupului Martifer pentru dezvoltarea unui proiect de energie eoliana de 42 MW

0
660

Bucuresti, 27 aprilie 2011 – Banca Comerciala Romana (BCR) anunta incheierea unui acord de finantare in valoare de 23 milioane EUR cu grupul industrial multinational Martifer pentru dezvoltarea unui proiect de energie eoliana de 42 MW in sud-estul Romaniei.
Tranzactia reprezinta un moment de referinta pentru BCR,

pozitionand banca in prima linie in domeniul finantarii energiei regenerabile in Romania. BCR a beneficiat de asistenta din partea DLA Piper, in calitate de consilier juridic pentru executarea finantarii. Bulboaca si Asociatii SCA a fost consilierul Martifer pentru aceasta tranzactie.

Este o tranzactie de referinta pentru BCR. Proiectele de energie regenerabila contribuie direct la protectia mediului, sustin securitatea energetica si promoveaza dezvoltarea infrastructurii energetice. Energia regenerabila are un potential imens pe care ne-am dori sa il finantam. Romania ar putea deveni lider regional in sectorul energiei, in special in energia regenerabila, a declarat Wolfgang Schoiswohl, Vicepresedinte Corporate al BCR.

Ioana Gheorghiade, Director Finantare Proiecte in cadrul BCR, a subliniat: in momentul de fata, dezvoltarea si obtinerea finantarii, in special pentru investitii in energie regenerabila, presupun un proces complex care descurajeaza uneori investitorii. Un cadru legal si de reglementare stabil ar permite realizarea mai multor investitii similare, precum si cresterea finantarii disponibile pentru proiecte in vederea sustinerii sectorului energiei regenerabile. 

Conform unui raport de cercetare realizat de Erste Group,1 potentialul de energie eoliana al Romaniei este cel mai ridicat din sud-estul Europei, fiind estimat la 14.000 MW capacitate instalata, echivalentul unei productii totale de 23 TWh. Studiile specializate pozitioneaza Moldova si Dobrogea printre regiunile cele mai potrivite pentru dezvoltari de parcuri eoliene, iar partea de sud-est a Dobrogei, in special, ocupa locul al doilea in Europa in ceea ce priveste potentialul de energie eoliana.

Conform Asociatiei Europene pentru Energie Eoliana, in 2010 Romania se afla cu cei 437 MW printre primele 10 tari din punct de vedere al capacitatii de energie eoliana instalate anual.

Cezar Vasile Marin
Specialist relatii publice
Departamentul Comunicare Externa si Evenimente
Directia de Comunicare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here