BCR a vindut anul trecut circa 220 kg aur catre populatie

0
713

Banca Comerciala Romana a vandut, in anul 2014, circa 220 de kg de aur, atat prin vanzari directe la ghiseele bancii (circa 30 kg aur), cat si pe zonele de mass affluent si Private banking (circa 190 kg aur).

BCR a vandut clientilor sai, pana in prezent, peste 2,5 tone de aur. Media celor mai importante tranzactii (ca volum) realizate a fost si de peste 40 kg de aur / tranzactie si au fost efectuate de divizia de Private banking.

BCR ofera clientilor, de la sfarsitul anului 2013, posibilitatea sa cumpere aur direct de la ghiseele unitatilor sale, fara a mai fi nevoie de precomanda.
„Clientii cumpara monedele mai ales pentru cadouri la diferite evenimente (botezuri, nunti, aniversari). Dintre lingouri, cele mai solicitate sunt cele „KINEGRAM” cu element de siguranta gravat (disponibile in greutati de 5 si 10 grame) si care are ca design faimosul lipitan al scolii spaniole de calarie din Viena (pozitia calaretului si a calului se schimba in functie de unghiul din care este privit lingoul). Acest lingou special este cumparat pentru a fi daruit la ocazii speciale si poate inlocui usor o bijuterie“, a declarat Laura Hexan, sefa Departamentului de Produse de Trezorerie Retail din cadrul BCR.

Aurul furnizat de catre Monetaria statului austriac, o institutie cu o bogata traditie in domeniu si care comercializeaza cu succes aur sub forma de monede si lingouri pentru investitorii din intreaga lume, este de cea mai buna calitate (puritate 999.9%). BCR vinde lingouri de diferite marimi inclusiv cele de 2g, iar dintre monezi cea mai vanduta este cea de 1/10 uncie (3.11g) si 1 uncie (31.10g) – Filarmonica.

„Din datele pe care le avem reiese faptul ca barbatii cumpara de aproape doua ori mai mult aur decat femeile. In general, monedele sau lingouri mici sunt cumparate de barbati pentru a le darui femeilor sau copiilor cu diferite ocazii. Din punct de vedere al alegerii monede sau lingouri, clientii au cumparat un numar ceva mai mare de monezi decat lingouri, greutatea de aur cumparat fiind mai mare pe zona lingourilor“, a adaugat Laura Hexan.

Serviciul de vanzare aur la ghiseele unitatilor este disponibil in 15 unitati din reteaua bancii, raspandite pe tot cuprinsul tarii – Iasi, Cluj Napoca, Brasov, Arad, Craiova, Botosani, Mures, Timisoara, Constanta, Oradea, Pitesti iar 4 unitati sunt situate in Bucuresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here