BCR a vandut peste 160 de kg de aur

0
938

Banca Comerciala Romana (BCR) a vandut, de la inceputul acestui an, peste 160 de kg de aur. Cantitatea cuprinde atat aur vandut pe baza de precomanda, cat si aurul cu vanzare imediata la ghiseele bancii.

BCR ofera clientilor sai retail posibilitatea sa cumpere aur direct de la ghiseele unitatilor sale, fara a mai fi nevoie de precomanda.

„Cea mai mare parte a vanzarilor de aur o reprezinta vanzarile directe la ghiseele bancii iar cele mai solicitate sunt monedele. Recent, BCR a inceput sa vanda noi monede de aur din categoria „aur de investitii” – KRUGERRAND (Africa de Sud) si DUCAT (Austria) si din care am vandut deja cateva zeci de monede de diferite greutati”, a declarat Laura Hexan, sefa Departamentului de Produse de Trezorerie Retail din cadrul BCR.

Clientii cumpara monedele mai ales pentru cadouri la diferite evenimente (botezuri, nunti, aniversari). Dintre lingouri, cele mai solicitate sunt cele „KINEGRAM” cu element de siguranta gravat (disponibile în greutati de 5 si 10 grame) si care are ca design faimosul lipitan al scolii spaniole de calarie din Viena (pozitia calaretului si a calului se schimba în functie de unghiul din care este privit lingoul). Acest lingou special este cumparat pentru a fi daruit la ocazii speciale si poate fi transformat în bijuterie, conform unui studiu al bancii.

Serviciul de vanzare aur la ghiseele unitatilor este disponibil, într-o prima faza, în 15 unitati din reteaua bancii, raspandite pe tot cuprinsul tarii – Iasi, Cluj Napoca, Brasov, Arad, Craiova, Botosani, Sibiu, Timisoara, Constanta, Oradea iar 5 unitati sunt situate în Bucuresti.
Monedele KRUGERRAND (Africa de Sud) au o puritate de 916,67% si au greutati de 3.393 g, 8.482 g, 16.965 g si 33.930 g.

Monedele DUCAT (Austria) au o puritate de 986% si greutati de 3.49 g si 13.96 g.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here