BCR a semnat un protocol de colaborare cu AURSF

0
794
acord-parteneriat

Banca Comerciala Romana (BCR) a semnat, recent, un protocol de colaborare cu Asociatia Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare (AURSF) ce are ca principal scop stabilirea unor masuri in vederea asigurarii unui grad adecvat de protectie a consumatorilor si a unui climat de transparenta si incredere in relatia acestora cu banca.

Parteneriatul intre BCR si AURSF va crea cadrul pentru:

colaborarea in vederea implementarii / alinierii managementului reclamatiilor in conformitate cu ghidurile elaborate de Autoritatea Bancara Europeana si cu cele mai bune practici aplicabile pe pietele europene;
informarea reciproca asupra noilor modificari legislative emise la nivelul UE si la nivel national care au ca subiect protectia consumatorilor, precum si colaborarea in vederea stabilirii impactului si a unor strategii viabile de implementare, astfel incat sa se inregistreze un impact pozitiv in ceea ce priveste gradul de satisfactie al consumatorilor utilizatori de servicii financiare;
imbunatatirea cunostintelor financiar-bancare ale consumatorilor utilizatori de servicii bancare;
organizarea unor campanii de educatie financiara si pentru incurajarea creditarii responsabile;
identificarea de solutii viabile pentru debitorii aflati in dificultate;
organizarea unor activitati, workshop-uri si intalniri regulate de informare si promovare comune, pe subiecte legate de protectia consumatorilor utilizatori de servicii bancare.

„BCR este prima banca din Romania care semneaza un protocol de colaborare cu o institutie care are ca scop protectia consumatorilor. Am inteles ca dialogul cu clientii este cel mai important. Suntem dispusi sa acceptam cooperarea si supravegherea din partea unei asociatii de protectie a consumatorilor, ca membru al societatii civile. AURSF este o asociatie pe care o consideram credibila, impartiala si rezonabila, in ce priveste simetria dintre interesul nostru comercial si protectia consumatorilor“, a declarat Dan Dumitru Popescu, Director Executiv, Directia Customer Experience, BCR.

„Salutam aceasta noua abordare, care este cu atat mai remarcabila cu cat vine din partea celei mai mari banci din Romania. Este o provocare atat pentru noi, cat si pentru banca, dar suntem gata sa ne dedicam toata energia si priceperea pentru reusita acestui proiect unic la nivel national. Vocea consumatorilor utilizatori de servicii bancare va fi de acum mult mai bine auzita de BCR si speram ca acest lucru sa se vada in relatia zilnica dintre banca si client”, a declarat Alin Iacob, Presedinte AURSF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here