BCR a primit cel mai mare plafon pentru creditele in lei

0
1027

Banca Comerciala Romana (BCR) a primit cel mai mare plafon pentru creditele Prima Casa din noua etapa a programului guvernamental, de 220 milioane lei, din care 70 milioane lei sunt pentru achizitia de locuinte construite de ANL, finantarile fiind acordate doar in moneda nationala.

Reprezentantii BCR estimeaza ca vor utiliza cea mai mare parte a plafonului pana la finalul acestui an, se arata intr-un comunicat al bancii.

BRD, a doua banca de pe piata bancara in functie de active, a primit un plafon de 180 milioane de lei, iar Banca Transilvania dispune de fonduri de 105 milioane lei.

Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a distribuit bancilor garantiile pentru noua etapa a programului Prima Casa, in valoare de 1,2 miliarde lei, nouatea pentru aceasta etapa fiind acordarea de credite doar in lei.

Pentru creditele Prima Casa pot aplica cei care nu au locuinta proprie sau detin una cu suprafata mai mica de 50 metri patrati. Clientii trebuie sa dispuna de un avans de 5%.

BCR percepe o dobanda variabila pentru finantarile acordate in cadrul programului, formata din indicele Robor la 3 luni (de 3,76% in prezent) si o marja de 2,3 puncte procentuale pentru clientii care isi incaseaza salariul intr-un cont BCR, pentru restul marja fiind de 2,5%.

Astfel, pentru un credit de 160.000 lei, pe o perioada de 30 de ani, rata lunara este in prezent de 1.045 lei, fiind luata in calcul o marja de 2,3 puncte.

Din august 2009, BCR a acordat credite in valoare de peste 1,2 miliarde euro in cadrul programului Prima Casa pentru achizitia a circa 31.000 de locuinte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here