Basescu si Zapatero au decis incheierea unui parteneriat strategic intre Romania si Spania

0
564
romania_spania

romania_spaniaPresedintele Traian Basescu s-a intalnit, vineri, la Bruxelles, cu presedintele Guvernului spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero, cei doi stabilind incheierea unui parteneriat strategic intre Romania si Spania, informeaza Presedintia Romaniei.

„Intalnirea se inscrie in cadrul consultarilor bilaterale pe care statul care asigura presedintia semestriala a Consiliului Uniunii Europene le are cu restul statelor membre pentru discutarea prioritatilor privind agenda europeana. Cei doi inalti demnitari au salutat stadiul excelent al relatiilor bilaterale dintre Romania si Spania si foarte buna cooperare intre cele doua tari in plan european si international. Cu aceasta ocazie s-a decis incheierea unui parteneriat strategic romano-spaniol, care ar urma sa fie semnat cu ocazia vizitei la Bucuresti a presedintelui Guvernului spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero, in cursul acestui an”, se arata intr-un comunicat al Presedintiei remis, vineri, agentiei MEDIAFAX.

De asemenea, a fost convenita intensificarea cooperarii economice intre Romania si Spania, inclusiv printr-o implicare sporita a companiilor spaniole in proiecte de infrastructura din Romania.

„Presedintele Traian Basescu a exprimat sprijinul Romaniei pentru programul Presedintiei spaniole a Consiliului Uniunii Europene, in aceasta etapa marcata de schimbarile institutionale aduse de Tratatul de la Lisabona si de provocarile economice si sociale cu care se confrunta Uniunea. Cei doi inalti demnitari au avut un schimb de opinii privind temele de pe agenda summit-ului european. seful statului roman a salutat eforturile presedintelui Consiliului European si ale Presedintiei spaniole de a identifica solutii de compromis care sa permita liderilor europeni sa agreeze la acest Consiliu cadrul general al Strategiei Europa 2020 pentru cresterea economica sustenabila si ocuparea fortei de munca”, se arata in comunicat.

Totodata, presedintele Traian Basescu a prezentat prioritatile Romaniei in plan european pentru aceasta perioada, cu accent pe promovarea strategiei Uniunii Europene pentru Dunare.(Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here