Basescu scrie Legislativului si Guvernului despre adoptarea Codurilor si a legilor de aplicare

0
877
basescu-parlament

basescu-parlamentPresedintele Traian Basescu a adresat Parlamentului si Guvernului scrisori in care semnaleaza necesitatea adoptarii in regim de urgenta a Codurilor de procedura penala si civila si a legilor de punere in aplicare a celor patru Coduri juridice.

 Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca a primit de la seful statului o scrisoare in care se solicita adoptarea „cu celeritate” a Codurilor de procedura penala si civila.

„Ne roaga sa avem aceeaşi sensibilitate la adoptarea codurilor de procedua ca in cazul Legii raspunderii fiscale şi Acordului financiar cu Ford şi ne multumeşte pentru aceste legi. Este o chestiune pozitiva şi constructiva”, a spus Anastase.

Ea a precizat ca va introduce scrisoarea in şedinta de luni a conducerii Camerei, pentru ca parlamentarii sa poata lua act de cele semnalate de şeful statului.

De asemenea, preşedintele a adresat o scrisoare şi Guvernului, in care solicita ca pe baza celor codurilor penal, civil şi de procedura penala şi civila sa emita proiecte de legi privind punerea in aplicare a acestora, avand in vedere apropierea raportului de tara pe Justitie al Comisiei Europene. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here