Basescu refuzat "brutal" de Sarkozy

0
593
turnul_eiffel

turnul_eiffelGestul presedintelui francez, Nicolas Sarkozy, de a refuza o discutie cu omologul sau roman Traian Basescu, la Lisabona, surprins de camerele de televiziune, este comentat de presa internationala, care publica fotografii si inregistrari video de la intalnirea celor doi.

 

Cotidianul francez Le Monde publica un material insotit de o fotografie si de o inregistrare video, in care vorbeste despre un „refuz brutal” al lui Nicolas Sarkozy in fata presedintelui roman, „dornic sa discute cu el”, cu ocazia summitului NATO de la Lisabona.

Scena, inregistrata de camerele de televiziune, s-a derulat vineri seara, in timpul „fotografiei de familie” care reuneste sefii de stat si de Guvern, potrivit Le Monde. intrebat despre acest lucru, Sarkozy a negat ca ar fi refuzat sa discute cu omologul sau roman, cu care ar fi avut ulterior numeroase conversatii.

La randul sau, site-ul francez de informatii Le Post relateaza ca „inca de la sosirea sefilor de stat, presedintele roman a incercat sa vorbeasca cu Nicolas Sarkozy, care, vizibil enervat, l-a abandonat”. Site-ul, care difuzeaza si o inregistrare video de la aceasta intalnire, aminteste ca in septembrie cei doi sefi de stat au avut deja un schimb de replici, pe tema romilor.

„Traian Basescu s-a indreptat apoi spre Silvio Berlusconi, seful Guvernului italian. Acesta a parut de asemenea enervat de presedintele roman. si i-a transmis acest lucru printr-un gest dintre cele mai explicite”, continua site-ul Le Post, referindu-se la faptul ca Berlusconi a facut in cateva randuri semne cu degetul la cap.

Potrivit Agentiei France Presse, imaginile filmate vineri de televiziuni, dupa fotografia de familie a sefilor de stat si de Guvern din tarile NATO, arata un schimb de replici intre cei presedintii roman si francez, care a fost interpretat ca o altercatie.

Ontrebat sambata despre un eventual diferend cu presedintele roman, Traian Basescu, Sarkozy a dezmintit orice tensiune privind aderarea Romaniei la Schengen, adaugand ca se intelege „foarte bine” cu omologul sau roman si ca „nu sunt probleme”.

„Nu am refuzat deloc sa-i vorbesc”, a declarat Sarkozy. „Am vorbit poate de 15 ori cu presedintele roman, care este un om de mare calitate, pe care il apreciez foarte mult”, a precizat presedintele francez, citat de AFP.

Stirea AFP a fost preluata de numeroase publicatii internationale si site-uri de stiri, precum Libération, Euronews, France24, Le Parisien, Les Echos, RTL Info.be si 7sur7.be. (Sursa: Mediafax)
Sursa foto: Arhivafoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here