Basescu: Promovarea prin lege a exploatarii de la Rosia Montana este o dovada de "lasitate"

0
873
basescu-traian

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca este in continuare un sustinator al mineritului, ca promovarea prin lege a exploatarii de la Rosia Montana este o dovada de „lasitate” a Guvernului si ca el nu exclude optiunea de a convoca un referendum pe acest subiect simultan cu europarlamentarele.

Seful statului a spus, intr-un interviu la „Adevarul”, ca el este in continuare un sustinator al mineritului, anunta Mediafax.

Traian Basescu a precizat, de asemenea, ca aprobarea proiectului exploatarii de la Rosia Montana se putea face prin Hotarare de Guvern. El a adaugat ca promovarea acestuia prin lege care sa fie adoptata de Parlament este inca o dovada de „lasitate” a actualului Guvern.

Presedintele a mai spus ca trebuie deschis un dialog cu societatea pe tema proiectului exploatarii de la Rosia Montana, iar el nu exclude posibilitatea de a convoca un referendum national pe aceasta tema, simultan cu alegerile pentru Parlamentul European din 2014.

Basescu: Ponta, cati bani ai luat ca sa semnezi pentru Rosia Montana?

Traian Basescu a adaugat ca, asa cum Victor Ponta il intreba pe el cati bani a luat pentru proiectul de la Rosia Montana, desi nu era semnat nimic, acum il intreaba si el: „Ponta, cati bani ai luat ca sa semnezi pentru proiect?”.

„Va aduceti aminte cum tipa Victor Ponta din opozitie cati bani a luat Basescu pentru semnarea proiectului de la Rosia Montana si nici nu semnasem nimic, acum il intreb eu: Ponta cati bani ai luat sa semnezi pentru Rosia Montana?”, a afirmat seful statului intr-un interviu la „Adevarul”.

Basescu a precizat ca Victor Ponta trebuie intrebat ce il intreba si acesta pe el cand sustinea proiectul, adaugand ca in acest caz nu poti sa fii „inconsecvent”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here