Basescu a facut controlul medical anual conform unei hotarari CSAT

0
858

Purtatorul de cuvant al sefului statului, Valeriu Turcan, a declarat, luni, ca presedintele Traian Basescu a efectuat sambata controlul medical anual, facut de o comisie formata din 13 medici specialisti, conform unei hotarari a CSAT din 2007 si a sustinut ca seful statului este „foarte sanatos”.”Atat in timpul campaniei electorale din 2009, dar mai ales

 in urma cu aproximativ trei luni, pentru noi a devenit evidenta o campanie instrumentata politic, obiectivul ei fiind raspandirea la nivel national a ideii ca presedintele ar fi grav bolnav. Presedintele nu a dorit sa intre in jocul celor care au orchestrat aceasta campanie, aceasta campanie manifestandu-se inclusiv prin aglomerarea site-urilor si a forumurilor cu textul standard «presedintele e grav bolnav». Ulterior, au existat remarci aluzive ale unor lideri politici si exact in aceasta directie, care sperau la o noua suspendare, inclusiv cu argumentul «oricum e bolnav, deci nu mai e nicio problema daca il suspendam»”, a sustinut Turcan, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

 

El a precizat ca „starea de sanatate a presedintelui Romaniei este in mod evident un subiect legitim, de interes public”, dar ca trebuie inteleasa „logica institutionala”.

„Nu e obligatoriu sa dai explicatii unei campanii politice de intoxicari, lansate prin intermediul lui Corneliu Vadim Tudor sau prin intermediul unor persoane care in trecut au lucrat ca jurnalisti, dar in prezent sunt afiliati partidelor”, a adaugat Turcan.

Referindu-se la faptul ca informatia conform careia seful statului ar fi fost internat a aparut, duminica, pe blogul jurnalistului Cristian sutu, Valeriu Turcan a spus ca acesta are relatii stranse cu Viorel Hrebenciuc.

„Starea de sanatate a presedintelui Romaniei este un subiect legitim, numai ca intoxicarea de ieri (duminica – n.r.) cu presedintele la terapie intensiva este cu totul altceva. Presa a reactionat foarte bine, a verificat informatia, care s-a dovedit ca este o gogoasa”, a adaugat purtatorul de cuvant al presedintelui.

El a mai spus ca „nicio institutie serioasa nu da reactii la informatii raspandite pe bloguri controlate de politicieni”.

Valeriu Turcan a explicat ca presedintele a efectuat o serie de analize medicale pentru controlul medical anual.

„Acesta nu e un control obisnuit. Legea prevede o comisie medicala compusa din 13 medici specialisti in cadrul Spitalului Militar, conform unei hotarari a CSAT 166 din 20 decembrie 2007. Aceasta comisie efectueaza un control complet, pe specialitati, dupa ce in prealabil sunt recoltate probe de sange. Recoltarea s-a intamplat saptamana trecuta, iar analizele de sange sunt foarte bune. Presedintele a ales sa mearga sambata pentru acel control medical complet, pentru ca sambata are mai mult timp liber. insusi seful statului a spus ca in urma controlului medical nu s-au identificat probleme. Presedintele este foarte sanatos”, a sustinut Turcan.

El a mai spus ca aceasta comisie medicala urmeaza sa prezinte concluziile sub forma unui raport pe care il va inainta presedintelui, iar legea nu prevede ca analizele sau rezultatele acestora sa fie date publicitatii.

Generalul-maior dr. Ioan Sirbu, seful Directiei Medicale a Armatei a declarat, duminica seara, pentru MEDIAFAX, ca motivul prezentei presedintelui Traian Basescu la Spitalul Militar Central a fost controlul medical anual pe care seful statului trebuie sa il faca, potrivit unei decizii a CSAT.

Duminica seara, presedintele si sotia sa au mers la un restaurant din Capitala unde au cinat si au urmarit prima repriza a meciului de fotbal CFR Cluj – Steaua Bucuresti.

La plecare, presedintele le-a spus jurnalistilor ca este „mai sanatos ca toti patronii” lor „si la minte, si la corp”.

Pe doua bloguri apartinand unor jurnalisti, www.sutu.ro si www.pesurse.ro, au aparut duminica informatii conform carora presedintele Traian Basescu se afla internat fie la Spitalul Militar Central, fie la Spitalul Victor Babes.

Contactat de MEDIAFAX, duminica seara, purtatorul de cuvant al presedintelui, Valeriu Turcan, nu a confirmat informatiile aparute pe bloguri. Ulterior, contactat de stirile PRO TV, Turcan a calificat aceste informatii drept „o intoxicare”.

In ultima perioada, in unele publicatii au aparut informatii despre deteriorarea starii de sanatate a presedintelui Basescu. (Mediafax)

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentContact
Articolul următorFilme: Shutter Island

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here