Basescu a cerut liderilor locali PDL sa convinga parlamentarii ca trebuie premier tehnocrat

0
941
palatulvictoria

palatulvictoriaPresedintele Traian Basescu le-a spus liderilor locali ai PDL, la intalnirea de marti seara, ca rolul acestora este sa ii convinga pe parlamentari ca este nevoie de un premier tehnocrat, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale, care spun ca Emil Boc va fi inlocuit inaintea CNC al PDL.

Conform surselor citate, presedintele Traian Basescu sustine in continuare ideea unui premier tehnocrat, iar inlocuirea lui Emil Boc va fi facuta inaintea Consiliului National de Coordonare al PDL, unde acesta ar urma sa-si anunte candidatura pentru un nou mandat de presedinte al partidului.

Sursele mentionate au mai sustinut ca presedintele le-ar fi spus liderilor locali ai PDL ca pentru credibilizarea guvernarii, atat in tara, cat si in plan extern, este necesar un premier tehnocrat, specialist in economie, iar presedintii de organizatii judetene vor trebui sa explice acest lucru si parlamentarilor partidului, urmand ca el sa discute aceasta propunere cu partenerii din coalitie, care doresc asigurari ca nu le vor fi afectate pozitiile pe care le detin in prezent.

Aceasta propunere, cu un premier tehnocrat, cu expertiza in economie, ar fi fost discutata si cu reprezentanti ai PPE sau chiar luata la initiativa PPE.

Aceleasi surse mai spun ca Boc ar urma sa demisioneze atunci cand vor fi clarificate aceste probleme, dupa care va fi organizat CNC al PDL, care a fost amanat oficial cu doua saptamani, pana dupa Congresul UDMR, dar care poate fi amanat pana in 15 martie, cu 60 de zile inainte de Conventia Nationala.

Totodata, se asteapta ca Emil Boc sa fie si solutia care sa asigure un echilibru intre taberele din interiorul PDL, astfel incat Vasile Blaga nu va candida la presedintia formatiunii, iar pentru asigurarea unei competitii va candida impotriva lui Boc doar Frunzaverde, care insa nu are sustinerea necesara.

In PDL se discuta de saptamana trecuta ca CNC ar putea fi amanat, insa dupa discutiile de duminica seara, cand liderii organizatiilor judetene au fost de acord cu solutia unui premier independent, Colegiul Director organizat luni nu a mai luat aceasta decizie, in conditiile in care se astepta deja inlocuirea lui Boc cu un tehnocrat pana la sfarsitul saptamanii, cand urma sa se desfasoare CNC. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here