Basescu a avut prima aparitie publica de la inceputul protestelor: Voi continua sa fiu un partener activ al Guvernului

0
776
Traian-Basescu

Traian-BasescuPresedintele Traian Basescu a declarat joi, la Cotroceni, in prima declaratie publica de la inceperea protestelor din tara, ca principala lectie invatata este ca o atitudine responsabila in plan politic si economic este o premisa fundamentala

impotriva crizelor si ca va continua sa fie un partener activ al Guvernului.

Declaratiile presedintelui:

2012 este un an care poate si trebuie sa aduca noi evolutii in eforturile de apropiere de Uniune a altor tari.

Fondurile europene raman un element esential pentru cresterea economica.
Suntem surprinsi ca decizia privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen este inca amanata, desi toate conditiile sunt indeplinite.

Consideram ca fiind pe deplin nejustificate deciziile de mentinere a restrictiilor privind accesul romanilor pe piata muncii in noua state membre UE.

Vrem sa ramanem angrenati in evolutiile majore la nivel european. Romania este adepta unei Uniuni tot mai integrate care sa tinda spre statele unite ale Europei.

in conditiile in care stabilitatea economiei va contiua sa se consolideze, nu exista motive de preocupare care sa fundamenteze o eventuala retragere de lichiditati de pe piata romaneasca.
Voi continua sa fiu un partener activ al guvernului in ceea ce priveste adoptarea masurilor la care ne-am angajat prin acordul cu FMI si UE. Avem in vedere o eventuala reorganizare administrativa a tarii. Toate reformele reprezinta un puternic semnal de stabilitate dat pietelor.

Romania a continuat reformele institutionale.

Principala lectie invatata este ca o atitudine responsabila in plan politic si economic este o premisa fundamentala impotriva crizelor.

2011 a fost un an dificil, in care crizele economica, financiara, umanitara si uneori politica au pus la incercare guvernele si statele lumii. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here