Bancile se intorc catre agricultura. Cati bani poti lua pentru o ferma sau pentru achizitia de utilaje?

0
887
bani-avans

bani-avansAgricultura este unul dintre sectoarele care ar putea asigura o crestere economica serioasa, insa probleme, precum lipsa investitiilor si finantarea precara, fac ca acest lucru sa ramana la stadiul de potential. Totusi, ofertele cele mai recente ale bancilor demonstreaza faptul ca dupa boom-ul imobiliar,

institutiile crediteaza agricultura, in speranta unei cresteri exponentiale masive.

De exemplu, doar anul trecut, CEC Bank a acordat agricultorilor credite in valoare de 772 de milioane de lei, adica 45% din totalul creditelor noi. Ce inseamna acest lucru in procente? Peste 17% din credite au fost accesate de catre fermieri. Chiar si asa, ca sa iei un credit trebuie sa indeplinesti anumite conditii.

Nu trebuie sa figurezi in Centrala Incidentelor de Plati (CIP) si nici nu trebuie sa ai datorii restante mai vechi de 60 zile la bugetul de stat.

Creditul poate fi acordat pe maximum 10 ani si are o perioada de gratie de pana la 12 luni, timp in care platesti doar dobanda, iar banca iti finanteaza pana la 85% din investitie. Dobanda este variabila, peste indicile bancii de 8,4% se adauga si marja de bonitate ce poate ajunge la 4,5%. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here