Banca Italo Romena a incheiat anul 2010 cu un profit net de 10 milioane de euro

0
656
Director-General-Giulio-Simonelli

Director-General-Giulio-SimonelliBanca Italo Romena a incheiat anul 2010 cu rezultate pozitive intr-un context economic nefavorabil, inregistrand un profit net consolidat de 10,1 milioane de euro, in scadere cu 18% fata de 2009, conform standardelor de contabilitate IAS/IFRS.

Volumul depozitelor a depasit valoarea de 525 milioane de euro, reprezentand fata de exercitiul precedent, o crestere de 207,8 milioane de euro (+65,4%) dintre care 71 de milioane de euro reprezentand fonduri atrase de la clientela si 136 milioane de euro reprezentand obligatiuni emise.

Anul trecut, totalul activelor a inregistrat o usoara scadere fata de 2009 (-1,8%) pana la valoarea de 1,06 miliarde de euro in timp ce volumul total al creditelor acordate de catre Banca a fost de 960 milioane de euro fata de 988 milioane de euro in 2009. Ponderea creditelor neperformante din total portofoliu de credite a crescut de la 2,01% in 2009 la 2,87% in 2010, pe fondul dificultatilor economiei romanesti. Cu toate acestea, indicele ROE s-a situat la 18,8%.

“Conjunctura economica dificila a impactat in mod semnificativ asupra activitatii bancilor, asa cum au relevat bilanturile de sfarsit de an. Banca Italo Romena a reusit sa mentina un rezultat pozitiv multumita capacitatii sale de adaptare la nevoile clientilor continuand sa sprijine atat companii cat si persoane fizice, printr-o ampla gama de produse si servicii de calitate”, a declarat Giulio Simonelli, Directorul General al Bancii Italo Romena. 

in ceea ce priveste aria de servicii, in 2010 Banca Italo Romena a dublat numarul de POS-uri instalate la comercianti. De asemenea, institutia a semnat un acord de parteneriat cu Generali Asigurari pentru activitatea de bancassurance privind intermedierea de polite de asigurare complementare produselor sale de finantare pentru persoane fizice si persoane juridice.

Despre Banca Italo Romena

Banca Italo Romena a fost infiintata in anul 1980 si reprezinta un prim exemplu de joint-venture intre Italia si Romania in sectorul bancar. Din anul 2000, face parte din Grupul Veneto Banca, care se afla printre primele 12 institutii financiar-bancare din Italia.

Din 2001, Banca Italo Romena si-a dezvoltat treptat reteaua teritoriala si portofoliul de clienti. Dintr-o banca orientata, la inceput, catre segmentul corporate, in special catre societatile italiene, aceasta s-a deschis, cu timpul, si catre societatile romanesti si catre segmentul retail.

Sediul central al Bancii Italo Romena se afla la Treviso (Italia), iar in Romania opereaza prin Sucursala Bucuresti, a carei retea cuprinde 22 de agentii, dintre care 5 in Bucuresti si 17 situate in cele mai importante orase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here