Banca Comerciala Romana, acord de finantare in valoare de 27 milioane de euro pentru Chimpex SA

0
899

Facilitatea de credit acordata de catre Banca Comerciala Romana va permite Chimpex SA, unul dintre cei mai mari operatori portuari de la Marea Neagra, sa implementeze unul dintre cele mai importante proiecte de modernizare ale sale.

Contractul, in valoare de 27 de milioane de Euro, se va derula pe o perioada de 10 ani si a fost semnat in data de 11 martie 2016.

Chimpex va utiliza finantarea pentru constructia silozului de cereale cu o capacitate de 200.000 de tone. Terminalul va fi amplasat in Molul IV din Portul Constanta, Dana 55 si va avea o capacitate de procesare de peste 3,5 milioane de tone de cereale pe an (grau, orz, porumb, rapita, floarea-soarelui, etc.). Terminalul va fi complet automatizat si va permite descarcarea simultana a cerealelor din tren, camioane si barje si incarcarea acestora in vase de tip Panamax de pana la 63.000 tone. Alte facilitați oferite de noua constructie sunt: aerisire si monitorizare constanta printr-un sistem electromecanic dedicat, ajustari la incarcare si descarcare, sistem de operare ecologic, dust-free si transbordare directa de la mijlocul de transport la vas.

Banca

Finantarea a fost asigurata de Banca Comerciala Romana SA.

Avocati
Tranzactia a fost asistata de casele de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Peterson (NNDKP) din partea bancii si de Popovici Nitu Stoica & Asociatii (PNSA) din partea companiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here