Axis Communications şi CamStreamer – Colaborare în sprijinul educației cu Academia de Studii Economice din București

0
1326

Axis Communications anunță în aceste zile colaborarea cu Academia de Studii Economice (ASE) din București, care aniversează 105 ani de performanță academică.

Înfiinţată prin Decret Regal la 6 aprilie 1913, Academia de Studii Economice (ASE) din Bucureşti, universitate de top în domeniul economic şi administraţiei publice din România, împlineşte anul acesta 105 ani de existenţă. În cadrul manifestărilor derulate cu ocazia aniversării, Axis Communications asigură transmisia live din Aula Mare a ASE București.

“Ne bucură colaborarea pe care o derulăm cu partenerii noștri – Axis Communications și CamStreamer – care asigură streamingul live de la manifestările prilejuite zilele acestea în cadrul Academiei de Studii Economice din București. Capabilităţile camerelor Axis ne susțin în difuzarea live pe canalele social media a dezbaterilor și prezentărilor din cadrul Aulei ASE, ceea ce face posibilă participarea de la distanță și a absolvenților noștri, precum și a tuturor celor interesați. După o primă experiență de utilizare a tehnologiei Axis anul trecut, acest tip de colaborare devine o tradiție pentru noi”, a declarat prof. univ. dr. Dorel PARASCHIV, Prorector al ASE București.

Programul complet al manifestărilor aniversare poate fi consultat pe site-ul: „Aniversare ASE 105”- http://ase.ro/ase105/, iar manifestările derulate în cadrul Aulei Mari pot fi urmărite prin transmisie live pe canalul de Facebook al Academiei de Studii Economice din București.

 

Implementarea tehnică

Pentru transmisia live a evenimentului este folosită camera de reţea AXIS Q1635, alături de soluţia profesională CamStreamer. Acest model de cameră de reţea Axis poate transmite conţinut video Full HD 1080p, având un senzor de ½”. Procesul de configurare al streaming-ului se realizează rapid şi intuitiv, soluţia software CamStreamer fiind instalată direct în cameră.

”La nivel global, Axis Communications are o tradiție în parteneriatul cu mediul academic, iar acum ne bucură să aducem această tradiție la nivel local prin colaborarea cu una din dintre cele celebre universități economice din Europa Centrală și de Est – ASE București. Ne dorim ca acest prilej să conducă și pe viitor la facilitarea accesului la tehnologie și inovație pentru studenții economiști din România prin semnarea unui viitor parteneriat între ASE București și Axis Communications”, a declarat Marius Potorac-Roman, Key Account Manager Axis Communications.

 

Despre Academia de Studii Economice din București

În prezent, Academia de Studii Economice (ASE) din Bucureşti are 12 facultăţi care oferă celor aproape 22 000 de studenţi posibilitatea de a urma în limbile română, engleză, franceză sau germană 24 de programe de licenţă, 86 de programe de masterat, studii doctorale în 10 domenii şi peste 145 de programe postuniversitare de formare şi dezvoltare profesională continuă. ASE București este astăzi o universitate de cercetare avansată şi educaţie, recunoscută şi la nivel internaţional, fapt atestat şi de pozițiile de top pe care le ocupă în clasamente de renume. Academia de Studii Economice este universitatea cu cea mai bună reputație în rândul angajatorilor din România, peste 80% dintre absolvenţi fiind angajați în domeniul studiilor urmate încă din primul an de la absolvire. Mai multe detalii aflați la: www.ase.ro.

Despre Axis Communications

Axis Communications este lider mondial în echipamente video de reţea, oferind soluţii inteligente şi sigure, contribuind în mod direct la tranziţia către soluţii digitale de supraveghere. Produsele şi soluţiile video profesionale AXIS sunt dezvoltate în jurul unei platforme inovatoare şi deschise.

Axis are peste 2.700 de angajaţi în peste 50 de birouri din lume şi cooperează cu peste 90.000 de parteneri din toată lumea. Compania Axis a fost fondată în anul 1984 în Suedia şi este listată la bursa NASDAQ OMX Stockholm sub numele AXIS www.axis.com.

Live la: https://www.facebook.com/AxisCommunicationsRomania/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here