Axis a lansat o nouă cameră PTZ cu suport OptimizedIR, pentru utilizare în condiții de mediu dificile

0
1344

De la porturi și aeroporturi, până la autostrăzi sau zone industriale, societatea de astăzi se confruntă cu o serie de scenarii în care prezența sistemelor de supraveghere video reprezintă o necesitate, dar operarea lor este îngreunată de condiții de mediu neprielnice. În plus, în multe din aceste situații este necesar un nivel ridicat de calitate și performanță, ceea ce impune anumite restricții în privința echipamentelor care pot fi instalate. Pentru a răspunde acestor provocări, Axis Communications, lider global în echipamente video de rețea, a lansat camera PTZ Q6215-LE.

Prevăzută cu un senzor de 1/2”, AXIS Q6215-LE este caracterizată de o sensibilitate deosebită la lumină, care îi permite să redea imagini color cu o valoare IRE 30 la numai 0.07LUX și imagini alb/negru cu o valoare IRE 30 la 0.008LUX. În plus, soluția OptimizedIR folosită de aceasta are o rază de acțiune extinsă, fiind operabilă la distanțe de până la 400m. Astfel, camera poate recunoaște și identifica obiectele din cadru, chiar și în condiții de mediu cu iluminare redusă sau în întuneric. Pentru flexibilitate deplină se poate mișca la 3600 în plan orizontal (Pan) și de la -900 la +900 în plan vertical (Tilt), cu o viteză ajustabilă în intervalul 0.05°/s – 150°/s. Totodată, asigură focalizare automată, funcție de zoom optic 30x și zoom digital 21x.

Pentru a putea fi operată în siguranță deplină în condiții de mediu dificil, camera AXIS Q6215-LE a fost proiectată la standardul militar MIL-STD-810G, care presupune printre altele rezistența la diferite presiuni, temperaturi, radiații, șocuri mecanice și coroziune. De asemenea, ea este certificată IP66/IP68/IK10/NEMA 4X, ceea ce garantează un nivel ridicat de rezistență la praf și lichide, inclusiv în caz de imersiune, dar și o rezistență la șocuri mecanice de până la 20 Joules. Drept urmare, ea poate opera fără probleme în caz de vânt cu viteza de până la 245km/h și este protejată împotriva vandalismului.

AXIS Q6215-LE poate filma la rezoluție HDTV 1080p cu până la 60/50 fps (60/50 Hz), asigurând astfel imagini de cea mai bună calitate în orice situație. De asemenea, este dotată cu tehnologie WDR (Wide Dynamic Range), care îi permite să obțină cea mai bună detaliere a elementelor din scenele cu iluminat ambiental complex, precum cele care conțin deopotrivă zone expuse direct la lumina puternică a soarelui și zone aflate în umbră sau semi-întuneric. La rândul lor, tehnologia Lightfinder îmbunătățește sensibilitatea la lumină, pe când soluția Zipstream permite reducerea necesarului lățimii de bandă și a spațiului de stocare cu până la 50%, fără a afecta în niciun fel calitatea imaginilor.

Pe lângă calitatea deosebită, noul model oferă și soluții de analiză video, prin integrarea AXIS Guard Suite. Astfel, este asigurat suport AXIS Motion Guard pentru detecția mișcării, AXIS Fence Guard pentru detecția intruziunii și AXIS Loitering Guard pentru detecția celor care zăbovesc prea mult timp nejustificat într-o anumită zonă. Utilizatorul poate configura alarme pentru toate aceste situații, obținând o protecție mai bună a perimetrului monitorizat, fără investiții suplimentare.

 

Despre Axis Communications

Axis contribuie la dezvoltarea unei lumi mai inteligente și mai sigure, prin crearea de soluții inovative, care ajută la îmbunătățirea securității și oferă noi moduri de dezvoltare a afacerilor. Ca lider al industriei de echipamente video de reţea, Axis oferă produse și servicii de supraveghere și analiză video, control acces și sisteme audio complete. Axis are peste 3.000 de angajați în peste 50 de țări și colaborează cu parteneri din întreaga lume pentru a oferi soluții. Fondată în 1984, Axis este o companie cu sediul în Suedia, listată la bursa NASDAQ Stockholm sub numele de AXIS. Pentru mai multe informații despre Axis, vizitați site-ul: www.axis.com. Live la: https://www.facebook.com/AxisCommunicationsRomania/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here