Au început înscrierile la Questfield School, prima școală din România cu un concept educațional propriu

0
1580

După un an de consolidare și rafinare a proiectului, deschidem înscrierile pentru anul școlar 2017-2018 la școala primară bilingvă Questfield, prima școală din România care are un concept educațional propriu.
Cu o vechime de 14 ani pe piața educațională din România, Questfield este un punct de referință în domeniul educației private, cu o experiență de 5 instituții de învățământ autorizate și 2 instituții de învățământ preșcolar acreditate. Pe termen mediu și lung, proiectul urmărește extinderea până la nivel gimnazial și, ulterior, liceal. În august 2016 a fost finalizată prima etapă a proiectului cu materiale ultra-moderne și un design de școală modular ce oferă un context de învățare special gândit pentru conceptul educațional unic implementat la Questfield.

 

”Școala Questfield este locul în care copiii își pun întrebări, cercetează, găsesc singuri răspunsuri, citesc, visează, își imaginează, școala unde creativitatea copilului este apreciată și valorificată, unde fiecare copil este pus în valoare pentru ceea ce este, știe și face. Școala Questfield este comunitatea în care personalitatea copilului va înflori sub îndrumarea unor profesioniști.”

Liliana Vasile, învățătoare și coordonatorul designului curricular Questfield

La baza proiectului Questfield stau cei peste 20 ani de experiență în formare și educație a fondatoarei Fabiola Hosu, director executiv Questfield și inițiatoarea proiectului Little London, proiect ce a pus bazele a 2 grădinițe și 3 școli.Deschiderea școlii Questfield are în centru primul concept educațional autentic, fiind singura școală bilingvă care are un curriculum cu design propriu și cel mai mare număr de ore de limbă engleză dintre cele trei școli bilingve existente în momentul de față în București și Ilfov. Programul copiilor este structurat în două părți interconectate: programul de limba română care se ghidează după programa Ministerului Educației Naționale și programul de limbă engleză care pornește de la programa britanică, asigurându-le elevilor Questfield accesul la două paradigme lingvistice și de gândire diferite.

Conceptul educaţional Questfield vizează un ideal educațional care are în centru un tip de copil pregătit pentru viață și viitor, care să fie în armonie cu el și cu valorile lui, capabil să dea un sens atât lumii lui, cât și lumii înconjurătoare. Pornind de la idealul social al lumii de mâine, idealul educațional Questfield are la bază interrelaționarea dintre următoarele elemente-cheie: profilul copilului, profilul profesorului și al părintelui, mediul de învățare și curriculum-ul. Toate aceste elemente interconectate asigură copiilor care vin la Questfield însușirea competențelor necesare pentru ca lumea lor interioară să fie cu succes integrată și pusă în valoare în lumea exterioară.

Școala Questfield este binecunoscută pentru temele pe care le susține și le ridică pe agenda publică: accesul cât mai devreme la educație timpurie, modelele de educație bilingvă și importanța lor pentru arhitectura gândirii, importanța literației în programele școlare, modelele educaționale alternative.

În momentul de față, școala Questfield cuprinde clasa pregătitoare și clasa I, urmând ca din septembrie 2017 să fie continuat și completat ciclul claselor primare, de la clasa pregătitoare și până la clasa a IV-a, inclusiv. Ulterior, vor fi făcute demersurile pentru autorizarea claselor V-VIII, urmărind extinderea până la nivel liceal.

”O școală este o formă de încredere în viitor, o promisiune a scrierii propriei povești de viață a fiecărui copil. O școală este un proiect de viață, viața care zumzăie înăuntrul ei, este un proiect despre intensitatea cu care profesorii cred în el, despre aerul de vitalitate pe care copiii îl insuflă.”, Fabiola Hosu, director executiv și inițiatoare a proiectului Little London care poartă acum numele de Questfield.

Școala primară Questfield este situată în apropierea grădiniței cu același nume, pe strada Titu Maiorescu nr. 28, Voluntari – Pipera, Ilfov și formează un campus școlar de 5.000 mp ce cuprinde: o bază sportivă cu teren de tenis și piscină exterioară, 4 locuri de joacă, spațiu verde, 3 clădiri și parcare. Acest campus modern pune la dispoziție elevilor săi un design de școală inovativ, cu săli de clasă spațioase dotate cu biblioteci individuale, grupuri sanitare, spații comune multifuncționale, sală de mese, sală de sport.

Echipa educațională a școlii Questfield este formată din experți în educație, ei înșiși modele de învățare pentru copii, cu experiență în sistem de stat și sistem privat, cu certificare națională și internațională. Profesorii Questfield sunt profesori transformaționali ce își pornesc predarea de la ce știe și poate să facă fiecare elev în parte, în concordanță cu ritmul și stilul fiecăruia de învățare. O parte dintre profesori lucrează deja de peste 1 an de zile la compatibilizarea și rafinarea designului curricular.

Taxele de școlarizare pentru anul școlar 2017-2018 încep de la 455 de euro pentru clasa pregătitoare și variază în funcție de programul ales.

Evenimentul de prezentare a școlii, în cadrul căruia o veți putea cunoaște pe fondatoarea proiectului, Fabiola Hosu, și veți putea vizita campusul Questfield, va avea loc în data de 3 februarie 2017 la Questfield School, strada Titu Maiorescu, nr. 28, Voluntari, Ilfov, la ora 17:00. Mai multe detalii despre eveniment și înscrieri găsiți pe site sau pe pagina de Facebook a evenimentului. În momentul de față, pe lângă școala primară, Questfield mai cuprinde o creșă, o grădiniță și o școală de vară.

Partenerii Questfield: Coaliția pentru Educație, Teach for Romania, Universitatea Alternativă, Restart în Educație, suntparinte.ro, mamicamea.ro, Bucharest with Kids, Usborne Publishing, Kidspots.

Despre Questfield
Questfield este o instituţie de învăţământ autorizată de Ministerul Educaţiei Naționale, ce implementează un concept educațional propriu, pornind de la modelul programei britanice. Abordarea educațională holistică integrează metode creative de predare prin care se subliniază atât aspectul formator și performant al actului de învățare, cât și preocuparea pentru dezvoltarea personală, emoțională și socială a fiecărui copil. Questfield cuprinde o creșă, o grădiniţă, o şcoală de vară şi, o şcoală primară cu intenția de a continua acest proiect până la nivel gimnazial și liceal.
Acesta este un proiect care s-a dezvoltat în perioada 2003–2017 datorită expertizei în domeniul educaţiei a fondatoarei Fabiola Hosu, a motivării şi implicării profesorilor săi transformaţionali şi a echipei sale entuziaste, devenind în scurt timp un model de succes, un punct de referinţă în domeniul educaţiei private.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here