Atos încheie un parteneriat cu Google Cloud pentru o securitate sporită a soluțiilor enterprise

0
1175

București, Aprilie, 2018 – Atos a încheiat un acord global cu Google Cloud pentru a răspunde nevoilor de transformare digitală ale clienților săi. În urma acestui acord, cele două entități vor dezvolta soluții sigure în domenii precum Cloud hibrid, analiza datelor & machine learning și digital workplace.

 

Pentru ca un proiect de transformare digitală centrată pe date să aibă succes, sunt necesare soluții de data lakes, data management, analiză și tehnologii cognitive. În acest context, tehnologia machine learning (ML) este esențială pentru valorificarea oportunităților de business și de marketing, dar, în același timp, această tehnologie necesită soluții sigure pentru protecția datelor împotriva atacurilor cibernetice și pentru asigurarea conformitații cu legislațiile în vigoare privind confidențialitatea informațiilor.

 

Atos și Google Cloud răspund acestei cereri prin dezvoltarea de soluții sigure, de ultimă generație, pentru companiile din întreaga lume: Cloud Hibrid Securizat – Atos își va dezvolta și extinde portofoliul de soluții Canopy Orchestrated Hybrid Cloud prin intermediul Google Cloud Platform, care devine platforma preferată de Atos pentru Cloud public, accentuând amploarea, securitatea, fiabilitatea și disponibilitatea acesteia, simultan cu localizarea precisă a datelor. Mai mult, Atos va profita și de tehnologia de container orchestration prin intermediul motorului Google Kubernetes Engine (GKE) pentru a accelera adopția de Cloud hibrid în cadrul companiilor. Soluțiile extinse ale Atos vor completa setul avansat și cuprinzător de funcționalități de securitate ale Google Cloud printr-o protecție pe mai multe niveluri, oferind clienților o securitate sporită. Platforma Atos va sprijini astfel clienții în îndeplinirea cerințelor de acces și de control din reglementările europene și globale.

 

Analiză de date & Machine Learning: Atos va dezvolta aplicații de machine learning cu ajutorul API-urilor de ML ale Google Cloud pentru a crea soluții specifice pentru o varietate largă de industrii.

Digital Workplace: Atos va dezvolta, de asemenea, aplicații pentru suita Google de unelte de productivitate – G suite – prin care își va completa oferta de soluții de digital workplace pentru clienții săi. Fiind o suită inteligentă de productivitate și colaborare bazată pe cloud, G Suite este complet interoperabilă cu alte instrumente de colaborare și va permite companiei Atos să transforme și să automatizeze în continuare domeniul de digital workplace și să sporească experiența și productivitatea utilizatorilor.

 

Mulțumită acestor soluții, Atos va oferi companiilor o modalitate rapidă și fluentă de a utiliza tehnologiile Google Cloud alături de activele și procesele existente și, în același timp, valorifică datele pentru a crea noi perspective și valoare pentru proprii clienți.

 

„Sunt extrem de încântat să anunț acest prim parteneriat cu Google Cloud, unul dintre liderii globali în domeniul inteligenței artificiale. Împreună vom contribui la adoptarea rapidă și omogenă a inteligenței artificiale de către organizațiile din întreaga lume. Combinând capabilitățile de integrare și expertiza Atos cu tehnologia Google Cloud, ajutăm companiile să prospere în cel mai inovator și mai sigur mediu, în conformitate cu reglementările globale. Prin acest parteneriat, Atos devine ’ultima verigă’ a lanțului informatic digital”, a declarat Thierry Breton, președinte și CEO al Atos.

 

Noi centre de cercetare și dezvoltare (R&D) și laboratoare de inovare în Franța, Marea Britanie și SUA

 

Pentru a accelera disponibilitatea produselor pentru clienți, Atos va deschide trei centre de cercetare și  laboratoare de inovare pentru tehnologiile machine learning și inteligență artificială în Franța, Marea Britanie și SUA. Atos va profita de training-ul oferit specialiștilor săi de experții Google Cloud în machine learning și Advanced Solutions Labs pentru a oferi propriilor clienți cele mai recente progrese în această tehnologie.

 

 

„Colaborarea cu Atos ne ajută să creștem numărul de implementări ale tehnologiei Google Cloud în cât mai multe companii. Împreună cu Atos, vom permite organizațiilor să-și transforme și să-și îmbunătățească procesele de business prin accesarea celei mai avansate infrastructuri cloud, a unor capabilități de machine learning de ultimă generație și instrumente inteligente de colaborare”, a menționat Diane Greene, CEO Google Cloud.

 

 

 

 

# # #

 

 

Despre Atos SE

 

Atos SE (Societate Europeană) este lider în domeniul serviciilor digitale, cu venituri anuale de circa 13 miliarde de euro și aproximativ 100.000 de angajați în 73 de țări. Având clienți în toată lumea, Grupul oferă servicii de consultanță și integrare a sistemelor, servicii de administrare și BPO, operațiuni cloud, soluții Big Data și de securitate cibernetică, dar și servicii de tranzacționare prin Worldline, liderul european în industria plăților și serviciilor de tranzacționare.

Cu o vastă expertiză în tehnologie, Atos colaborează cu clienți din sectoare de business diferite: Industria Apărării, Servicii Financiare, Sănătate, Industria Prelucrătoare, Media, Utilități, Sectorul Public, Retail, Telecomunicații și Transport.

Compania se concentrează pe tehnologia de business care stimulează dezvoltarea, ajutând organizațiile să anticipeze viitorul. Grupul este Partenerul Global pentru Tehnologia Informației al Jocurilor Olimpice & Parlimpice și este listat la bursa pan-europeană Euronext din Paris.

Atos operează sub brandurile Atos, Atos Consulting, Atos Worldgrid, Bull, Canopy, Unify și Worldline.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here