Atentie bucuresteni! Primaria Capitalei va poate amenda in cazul in care nu curatati zapada sau nu indepartati turturii

0
678
drumuri-inzapezite

drumuri-inzapeziteBucurestenii care nu au curatat zapada de pe trotuare au fost amendati de inspectorii Primariei Capitalei cu aproape 400.000 de lei, din 25 ianuarie si pana in 8 februarie fiind date 331 de sanctiuni.Inspectorii Primariei Capitalei au dat, in perioada 25 ianuarie – 8 februarie,

331 de sanctiuni, in valoare totala de 397.200 de lei, persoanelor fizice si juridice care nu au curatat trotuarele sau nu au indepartat turturii de pe cladiri, potrivit situatiei prezentate, joi dimineata, in comandamentul de iarna de la Primaria Capitalei.

Primarul general, Sorin Oprescu, a aratat ca circulatia in Capitala se desfasoara in conditii normale, majoritatea arterelor principale fiind „la negru”.

Edilul sef a cerut operatorilor de deszapezire sa continue actiunile de ridicare a zapezii de pe marginea carosabilului si din intersectii, dar si sa intervina pentru deszapezirea strazilor secundare.Utilajele pregatite cu materiale antiderapante vor stationa de joi dupa-amiaza in puncte fixe, astfel incat sa fie pregatite sa actioneze imediat ce conditiile meteo o impun.

Miercuri noapte, 618 persoane fara adopost au stat in cele doua centre sociale ale Primariei Capitalei, dintre care 479 la Complexul integrat de servicii sociale din Bulevardul Theodor Pallady si 139 in centrul de la Berceni.

Persoanele fara adapost pot primi ceai si supa calda in cantinele DGASMB din Sectorul 1 – strada Sfantul Constantin nr. 8 si Calea Grivitei nr. 216, Sectorul 2 – strada Agricultori nr. 44 si Bulevardul Dacia nr. 196, Sectorul 5 – Calea Ferentari nr. 91, la sediul Directiei din str. Foisorului 56-58 si la Policlinica sociala din strada Dristorului 81-88.

Municipalitatea face apel la bucurestenii care vad pe strada oameni fara adapost sa sune la numarul de telefon gratuit 0800 821 218.De asemenea, la numarul de telefon gratuit 0800 821 218 persoanele varstnice care nu pot iesi din casa din cauza conditiilor meteorologice si nu isi pot procura mancare, medicamente sau apa pot sesiza echipele mobile ale Directiei Generale de Asistenta Sociala. Acestea vor ajunge la domiciliul persoanei in aproximativ doua-patru ore, vor prezenta legitimatiile de serviciu si vor stabili planul personalizat de interventie.

Asociatia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti a pus la dispozitie un numar de telefon la care pot fi semnalate urgente medicale, acesta fiind 0800 800 909.

De asemenea, la numarul de urgenta 0800 800 882 bucurestenii pot sesiza cazuri de semafoare cazute, tevi de canalizare afectate, gropi din carosabil sau cabluri electrice cazute, dispecerii Administratiei Strazilor Bucuresti urmand sa faca legatura dintre reclamanti si regiile vizate.

Pentru orice alta sesizare, bucurestenii pot suna la dispeceratul Primariei Capitalei, la numarul de telefon 021/305.55.50.

Potrivit Hotararii CGMB nr. 120/2010, persoanele fizice si juridice au obligatia ca, pe timp de iarna, sa indeparteze turturii de gheata formati la nivelul acoperisului imobilului, sa curete in maxim 24 de ore dupa incetarea ninsorii zapada depusa si gheata formata de pe trotuarele aferente imobilelor unde domicialiaza sau unde isi desfasoara activitatea, a sediilor de firma, a curtilor sau terenurilor detinute, astfel incat traficul pietonal sa se desfasoare in conditii normale.

in prima faza, asociatiile de proprietari si proprietarii de spatii comerciale sunt atentionati ca sunt obligati sa inlature turturii care se formeaza pe imobilele pe care le detin.

Persoanele fizice care nu curata zapada si gheata de pe trotuarele din dreptul imobilelor in care locuiesc sunt sanctionate cu amenzi cuprinse intre 200 si 500 de lei. Pentru persoanele juridice, amenzile sunt cuprinse intre 500 si 2.000 de lei, in cazul imobilelor in care la parter functioneaza societati comerciale sau magazine, obligatiile de a curata zapada sau gheata revenind in timpul programului de functionare. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here