Ateliere "Creste prin arta!" la Zilele Monteorului (13-15 iulie 2012, Sarata Monteoru)

0
730

Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” participa, in perioada 13 – 15 iulie 2012, la cea de-a treia editie a Festivalului „Zilele Monteorului”, ce va avea loc in statiunea Sarata Monteoru din judetul Buzau. Alaturi de spectacolele si concertele sustinute de artistii teatrului in cele trei zile de manifestari, programul festivalului va include si doua ateliere pentru copii, organizate ca parte a proiectului „Creste prin arta!”.

„Creste prin arta!” este un proiect cultural-educativ care se adreseaza publicului tanar si foarte tanar, sprijinind educatia artistica si facilitand accesul copiilor la lumea spectacolului si la diverse activitati creative si de dezvoltare personala. Proiectul include ateliere de creatie pentru copii, acoperind principalele ramuri artistice performative – balet, cor, actorie, teatru de animatie.

ATELIER DE JOCURI SI CONCURSURI CREATIVE PENTRU COPII

Sambata, 14 iulie 2012 / 11.00 – 13.00 / langa scena in aer liber

Coordonator: Mioara Ifrim

Atelierul este coordonat de Mioara Ifrim, actrita a Teatrului National de Opereta „Ion Dacian”, si urmareste sa ii introduca pe cei mici in lumea artelor prin actorie, cantec si mima. Intalnirea va include si un concurs intre doua echipe, care vor trece, pe rand, prin mai multe probe amuzante si creative: interpretare muzicala, probe de indemanare si dexteritate, probe de mima si dictie. Activitatile sunt gandite astfel  incat sa ii incurajeze pe copii sa isi foloseasca imaginatia si sa isi dezvolte abilitatile sociale, prin joaca in echipa si interactiune.

ATELIER DE DANS CLASIC PENTRU COPII: PRIMII PASI DE BALET
Duminica, 15 iulie 2012 / 10.00 – 11.00 / langa scena in aer liber
Coordonatori: Iulian Radoi si Madalina Mechenici

Insotiti de Iulian Radoi si de Madalina Mechenici, balerini ai Teatrului National de Opereta „Ion Dacian”, copiii vor invata principalii pasi de balet, pozitia de reverence, precum si elemente de ritmicitate. De asemenea, copiii vor putea vedea cum arata echipamentul specific al unui balerin, poantele si costumatiile de balet folosite la Teatrul National de Opereta
„Ion Dacian” si vor putea urmari secvente din arhiva teatrului, pentru a vedea cum se aplica pe scena cunostintele invatate la atelier.

Pentru buna desfasurare a atelierelor, va rugam sa confirmati participarea telefonic sau via e-mail. Persoana de contact este Anca Scurtu, tel. 0751 177 084, e-mail [email protected]. Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati si blogul proiectului www.cresteprinarta.blogspot.com si pagina de facebook www.facebook.com/CrestePrinArta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here