Atacurile de la 11 septembrie 2001 – inregistrarile complete ale discutiilor dintre piloti si turnurile de control: "Suntem in viata reala sau este o simulare?"

0
621
11-spetembrie-wtc-turnuri-atentat

11-spetembrie-wtc-turnuri-atentatInregistrarile complete ale comunicatiilor radio intre turnurile de control, piloti si autoritatile militare in cazul deturnarii celor patru avioane la 11 septembrie 2001 au fost date publicitatii, joi, pentru prima data.

Extrase din aceste inregistrari audio au circulat deja dar documentul difuzat de Rutgers Law Review, o revista a unei universitati din New Jersey (est), ofera toate detaliile din acea dimineata in cursul careia patru avioane de linie s-au prabusit peste Pentagon, pe un camp din Pennsylvania si turnurile gemene de la New York.
in acest document, descoperim cum controlorii de trafic aerian incearca cu disperare sa inteleaga ce se intampla si sa gaseasca avioanele carora le-au pierdut urma, tradand astfel o absenta totala de pregatire a americanilor pentru a face fata unui atentat de o asemenea amploare.

Intr-un extras, se aude, de exemplu, cum un controlor face aluzie la un incendiu la World Trade Center. „si este locul unde am pierdut urma avionului”, adauga el, incredul.

In acelasi moment, se aude un alt pilot neidentificat, care intreaba: „stie cineva ce este cu acest fum in Manhattan?”.

La turnul de control din Boston, de unde au plecat cele doua avioane deturnate catre New York, un controlor intreaba: „Avem o problema, acolo, avem un avion care a fost deturnat si care se indreapta spre New … New York, si avem nevoie de voi, avem nevoie de un F-16 sau altceva pentru a iesi din situatia asta”.

Raspunsul dovedeste incredulitatea totala in fata evenimentelor: „Suntem in viata reala sau este o simulare?”.

Chiar comandantul James Fox, care conducea sectorul Nord-Est al apararii aeriene americane, pare sa refuze sa creada, in timp ce este la curent cu deturnarea avioanelor: „Nu am vazut un exercitiu asa de aproape de realitate”, exclama el.

Inregistrarea, care contine inclusiv dialogurile tragice cu personalul de la bordul zborului 11 al American Airlines condamnat sa se loveasca de turnul de nord al World Trade Center, a fost dezvaluita joi de New York Times.

Inregistrarea integrala poate fi consultata pe site-ul www.rutgerslawreview.com. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here