Asociatia Berarii Romaniei are un nou presedinte

0
712

Membrii Asociatiei Berarii Romaniei il aleg in functia de Presedinte pe Lucian Ghinea, Director General Bergenbier SA, parte a grupului Molson Coors. Astfel, incepand cu luna ianuarie, Lucian Ghinea preia aceasta functie de la Onno Rombouts, Managing Director Heineken Romania, care a asigurat presedintia Asociatiei pe parcursul anului 2014.

”Functia de Presedinte al Asociatiei Berarii Romaniei reprezinta pentru mine in egala masura o onoare si o responsabilitate.”, a declarat Lucian Ghinea, Presedinte Berarii Romaniei. “Alaturi de partenerii din Asociatie, voi continua proiectele de anvergura initiate de predecesorii mei, proiecte care au drept obiectiv dezvoltarea durabila a sectorului berii si a culturii berii in Romania. Desi piata berii a traversat in ultimii ani o perioada marcata de scadere, speram ca 2015 sa intruneasca acele conditii economice si fiscale corecte care sa conduca la o evolutie pozitiva a pietei. Ca si pana acum, berea trebuie sa continue sa ii insoteasca pe romani in momentele placute pe care acestia le petrec alaturi de prieteni si familie.”, a adaugat Lucian Ghinea.

Cu un nivel zero al evaziunii fiscale pe lantul de productie, sectorul berii contribuie in prezent cu peste 60% din totalul accizei colectate la bugetul de stat de pe piata bauturilor alcoolice, aproape jumatate din pretul unei beri fiind reprezentat de taxe. Cu investitii ce au atins pana acum 1,25 miliarde Euro, sectorul berii asigura direct si indirect un numar de 69.700 de locuri de munca, 97% din berea consumata de romani fiind produsa in tara.

„in primul rand, doresc sa ii multumesc dlui. Onno Rombouts, Presedinte al Asociatiei in 2014, pentru contributia sa sustinuta la derularea cu succes a activitatii Asociatiei. Anul 2014 s-a dovedit a fi unul dificil pentru sectorul berii, Asociatiei revenindu-i un rol important in initierea unor demersuri reprezentative pentru intreaga industrie a berii. Cel mai recent dintre acestea consta in lansarea, in luna decembrie a anului trecut, a petitiei online Salveaza Berea. Prin intermediul acestei petitii, impreuna cu iubitorii berii, solicitam Guvernului stabilirea accizei la bere la nivelul minim european, un element important pentru readucerea pietei berii pe un trend pozitiv. in acest context, ne bucuram ca in 2015 sa il avem alaturi de noi pe dl. Lucian Ghinea, experienta domniei sale, atat la nivel local cat si regional, fiind extrem de valoroasa pentru a continua proiecte importante dezvoltarii culturii berii din Romania”, a spus Constantin Bratu, Director General Asociatia Berarii Romaniei.

Lucian Ghinea este in prezent Director General Bergenbier SA. Lucreaza in cadrul Grupului Molson Coors din care face parte Compania Bergenbier SA de 12 ani, cu o pauza de un an si jumatate in perioada 2008 – 2009. De-a lungul anilor, a ocupat diverse funcţii in cadrul Companiei, cea anterioara pozitiei actuale fiind aceea de Financial Controller al Grupului. Are o experienţa vasta in industria berii din Romania, dar si in FMCG si retail din perioada in care a activat in domeniul consultanţei in afaceri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here