Asociația ACTIV și Direcția Generală a Vămilor – parteneri oficiali în lupta împotriva traficului ilicit de mărfuri

0
1477

București, 10 aprilie 2019. Ca urmare a rezultatelor obținute din studiul sociologic desfășurat anul trecut, Asociația pentru Combaterea Traficului Ilicit ”Viitorul” (ACTIV) a semnalat două aspecte îngrijorătoare: o treime din consumatorii de produse contrafăcute sau provenite din contrabandă sunt tinerii cu vârste între 18 și 35 de ani, care nu conștientizează rolul major pe care îl joacă pe această piață ilicită, în calitate de cumpărători. Doar 1% din respondenți consideră că fenomenul ar putea fi stopat dacă nu ar mai exista cerere, dacă ar refuza din principiu să cumpere astfel de produse.

 

Asociația ACTIV a hotărât să acționeze prin campania educațională Fii tu! Fii original! lansată la nivel național cu scopul de a informa și educa tinerii din licee cu privire la pericolele asociate consumului de produse contrafăcute sau provenite din contrabandă.

 

„Ne bucurăm să anunțăm că Asociația a încheiat un acord de cooperare cu ANAF, prin Direcția Generală a Vămilor, oficializând astfel buna colaborare de care s-a bucurat din partea instituției, încă de la înființare”, spune Daniel Mărăcineanu, Director General Asociația ACTIV.

 

Scopul acordului semnat este dezvoltarea cooperării și colaborării între Asociația ACTIV și Direcția Generală a Vămilor, în domeniile care vizează promovarea, realizarea și coordonarea de activități care să contribuie la informarea, conștientizarea și educarea publicului și a autorităților, cu privire la efectele negative ale traficului ilicit de mărfuri.

 

Direcția Generală a Vămilor se alătura astfel Poliției de Frontieră Române, cu care Asociația ACTIV a semnat in anul 2018 un acord similar, demonstrând astfel că lupta împotriva traficului ilicit de mărfuri necesită acțiuni comune din partea autoritățiilor, industriilor afectate și a societății civile

 

În numeroasele demersuri de a diminua acceptabilitatea socială a infracțiunilor de contrabandă și trafic cu produse contrafăcute și de a informa consumatorii afectați de aceste fenomene, Direcția Generală a Vămilor și-a arătat întotdeauna deschiderea, oferind sprijin și implicându-se activ. Campania educațională Fii tu! Fii original! se conturează ca cel mai bun exemplu în acest sens, dând ocazia tinerilor din licee să interacționeze și să învețe direct de la reprezentanți ai Direcției Generale a Vămilor și ai Poliției de Frontieră”, declară Daniel Costinel Nache, Director general, Direcția Generală a Vămilor.

 

DESPRE ASOCIAȚIA ACTIV

Asociația pentru Combaterea Traficului Ilicit „Viitorul”- ACTIV are drept scop promovarea, sprijinirea realizarea și coordonarea de activități care să contribuie la conștientizarea publicului și a autorităților cu privire la efectele negative ale traficului ilicit de mărfuri. ACTIV promovează următoarele valori: integritatea, responsabilitatea, respectul și cooperarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here