Asigurările facultative de locuințe înregistrează o creștere de 7% pentru Groupama Asigurări. Care sunt acoperirile cele mai solicitate de clienți

0
1226

 

București, 24 februarie 2021 – Groupama Asigurări, unul dintre liderii pieței de asigurări din România, menține un trend ascendent în ceea ce privește subscrierile pentru Asigurări de locuință, înregistrând o creștere de 7% pe acest segment, în 2020. Asigurarea locuinței cu extra acoperiri (ALExA) rămâne în continuare produsul accesat cel mai frecvent de clienți, la nivel de piață, datele ASF după primele 9 luni ale 2020 confirmând poziția de lider pe care Groupama Asigurări o deține pe segmentul asigurărilor de locuință facultative, cu o cotă de piață de 23,2%. Cele mai solicitate clauze suplimentare vizează avariile accidentale la instalațiile de încălzire sau daunele produse aparatelor electrice, electronice și electrocasnice.

”În contextul crizei sanitare, locuințele au îndeplinit mai multe roluri ca niciodată, unele funcționale, altele emoționale – de la case, în sensul lor tradițional, la birouri, săli de clasă sau locuri de joacă. Lucrul acesta a dus la o creștere firească a interesului pentru asigurarea locuinței, clienții fiind mai preocupați de riscurile la care acestea sunt expuse. În România, Asigurarea Locuinței cu Extra Acoperiri este cea mai vândută asigurare de locuință. Am fost prima companie care a introdus opțiunea de autoconstatare, reparațiile de urgență și garanțiile de servicii, ca parte a Colecției de avantaje. Credem în flexibilitatea produselor noastre și în oferirea de soluții utile pentru clienții noștri, astfel că, în contextul crizei sanitare, ne-am adaptat serviciile și am marcat încă o permieră pe piață, atunci când am introdus Video Asist, aplicația de constatare a daunelor la distanță. Rămânem atenți la nevoile clienților noștri, pentru a răspunde cu  produse flexibile, personalizabile, cu soluții care să le ofere continuitatea planurilor atunci când intervine neprevăzutul”, a declarat Călin Matei, Director General Adjunct Groupama Asigurări.  

Acoperirea de bază a asigurării de locuință cu extra acoperiri de la Groupama Asigurări (ALExA) cuprinde următoarele riscuri: incendiu, trăsnet, explozie, căderea aparatelor de zbor – pentru clădire și/sau bunurile din locuință, dar și Asigurarea de răspundere civilă, pe teritoriul României, pentru persoana asigurată și persoanele care locuiesc împreună cu aceasta, în locuința asigurată. Polița poate fi personalizată în funcție de nevoile fiecărui client, prin adăugarea unor acoperiri pentru riscuri precum inundațiile de la vecini, avariile accidentale ale instalațiilor de apă/canalizare/încălzire, fenomenele naturale – furtună, grindină, avalanșă, riscurile catastrofice – cutremurul, alunecările de teren, inundațiile din cauze naturale, dar și alte riscuri, precum furtul sau vandalismul. Până în prezent, cele mai solicitate clauze suplimentare au fost cele privind asigurarea centralelor termice, a instalațiilor de încălzire și climatizare pentru riscul de avarii accidentale, asigurarea aparatelor electrice, electronice și electrocasnice pentru acoperirea daunelor electrice, dar și asigurarea bunurilor casabile pentru riscul de spargere sau crăpare accidentală.

Clienții care încheie o poliță ALExA, beneficiază și de opțiunea de autoconstatare, pentru pagubele de până în 2.000 de lei și despăgubire în maximum 72 de ore (zile lucrătoare) de la acordul lor pentru suma despăgubită. Totodată, clienții pot accesa și opțiunea de constatare a daunelor de la distanță, prin intermediul Video Asist, aplicație care facilitează apelul video cu un reprezentant Groupama. Această soluție, introdusă în premieră de Groupama Asigurări pe piața din România, elimină deplasarea unui inspector de daună în locație și diminuează timpul de rezolvare a dosarului de daună.

În 2020, Groupama Asigurări a plătit daune de 22,3 milioane RON, în creștere cu 7% față de valoarea daunelor plătite în 2019. Conform datelor companiei, riscurile cu frecvența cea mai mare de daună în 2020 au fost avariile instalațiilor de apă, canalizare sau încălzire centrală și fenomenele meteorologice extreme (furtuna, grindina, greutatea stratului de zăpadă/gheață).

Datele statistice de la nivelul companiei arată că mediul urban manifestă în continuare un interes mai crescut pentru asigurările de locuință, însumând aproximativ 70% dintre polițele subscrise de companie. București și Ilfov rămân în continuare zonele unde cererea pentru asigurări de locuință facultative este cea mai mare, urmate fiind de regiunea Transilvaniei.

Creșterea de 7% înregistrată de Groupama Asigurări pe acest segment confirmă o tendință remarcată în ultimii ani la nivel de piață, interesul românilor pentru asigurările facultative de locuință fiind în creștere. Cu toate acestea, gradul de penetrare a asigurărilor de locuințe, atât obligatorii, cât și facultative, rămâne unul destul de scăzut, sectorul având un potențial mare de dezvoltare.

Mai multe detalii despre Asigurarea Locuinței cu Extra Acoperiri sunt disponibile aici: https://www.groupama.ro/persoane-fizice/locuinta/asigurare-locuinta-cu-extra-acoperiri.

În perioada 15 februarie – 30 aprilie 2021, toți contractanții unei asigurări de locuință cu extra acoperiri intră automat într-o tragere la sorți și pot câștiga unul dintre cele 9 premii săptămânale constând în vouchere electronice în valoare de 100 de lei. Detaliile despre campanie sunt disponibile aici: https://alexa.groupama.ro/.

Despre Groupama Asigurări:

Groupama Asigurări, lider pe piaţa de asigurări din România, este recunoscut pentru calitatea serviciilor şi soluţiile flexibile de asigurare oferite celor peste 1 milion de clienţi individuali şi peste 80,000 de companii. Parte a unui grup internaţional de asigurări şi servicii financiare, mutualist si cu o istorie de peste 100 de ani, cu 32.600 de angajaţi deservind peste 13 milioane de clienţi la nivel global, Groupama Asigurări îşi orientează strategia de dezvoltare în jurul celui mai important partener al său, clientul, pentru care dezvoltă produse şi servicii simple şi flexibile, adaptabile nevoilor acestuia, care să îi asigure continuitatea planurilor atunci când apar evenimente neprevăzute.Mai multe informatii pe www.groupama.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here