Art Out va invita la vernisajul expozitiei de pictura “Peisajul din vis”

0
707

Bucuresti – Joi, 7 august 2014, ora 18.00 – va avea loc vernisajul expozitiei de de pictura “Peisajul din vis”. Evenimentul reprezinta un proiect ambitios care isi propune sa prezinte intr-o selectie inedita peisaje reale sau virtuale care reflecta diferite etape de lucru si stadii ale artistei Laura Lucia Mihalca.

Gazda evenimentului este Centrul Socio – Cultural „Jean – Louis Calderon” al Primariei Sectorului 2, Bucuresti. Adresa: Str.  J. L. Calderon nr. 39, Sector 2, Bucuresti.

Vor lua cuvantul in deschidere: Ligia Niculae – istoric, cercetator independent; Laura Lucia Mihalca – artist vizual.

Expozitia este deschisa publicului larg in perioada perioada 07-14 august 2014, de luni pana vineri intre orele 08.00 – 20.00. Intrarea este libera.
Proiectul expozitional apare ca o necesitate a scenei cultural-artistice romanesti si in special bucurestene, in conditiile in care evenimentele dedicate artei peisagere devin din ce in ce mai putine. Noutatea peisajelor Laurei Lucia Mihalca consta in legatura stabila si armonioasa dintre real, vizibil, palpabil si virtual, personal, subiectiv, efemer. in acest cadru simbolic, omul ramane o prezenta sensibila si abia perceptibila. in seria de peisaje prezentate, protagonistii raman elementele naturalului: elemente ale vegetalului, paduri si munti sau mari.

“Cred ca pictura este o poezie a formelor aflate intr-un dialog al culorilor. Imi concentrez cautarile la limita dintre real si imaginar. Lucrarile mele spun multe despre modul prin care vad si inteleg spatiul, cadrele, peisajul. Nu gasesc motive pentru redarea naturii exact asa cum este ea in lumea fizica, dar gasesc infinit mai multe pentru a crea legaturi sensibile intre vis si realitate. si asta si pentru ca visul este o alta realitate posibila, la a carei geografie putem contribui.

intre figurativ si abstract, intre vizibil si abia perceptibil sau oniric se creeaza un acord pe care imi propun sa il studiez in cadrul lucrarilor mele. Situez peisajele intre lumea vazuta si lumea visata – de mine, de noi – pentru ca pictura mea incepe in vis. imi doresc ca peisajul visul sa continue si fiecare sa aiba o amintire pe care sa o poata pastra sau darui”, a spus Laura Lucia Mihalca.

Parteneri: Asociatia Operatorilor Culturali din Romania, Spin Media

Parteneri media: Calendar de evenimente, Iqool, Online gallery, PRwave, Revista Vacante la tara, Radio Itsy Bitsy, Radio RFI, Romanticu, Romania Pitoreasca, Romania Pozitiva, SuntParinte.ro, Ultima Ora, VreauArta.ro.

Detalii despre eveniment puteti afla aici:https://www.facebook.com/events/1458064411114653/
Va asteptam in cadrul unui eveniment artistic de neuitat!

Artist vizual emergent si istoric de arta, licentiata Facultatii de Istoria si Teoria Artei din cadrul Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti, Laura Lucia Mihalca s-a remarcat inca din anii facultatii pentru expresivitatea lucrarilor sale si pentru activitatea sa expozitionala intensa. Este unul din cei mai activi tineri curatori si artisti vizuali contemporani, fiind implicata in proiecte de anvergura la nivel local si national. A organizat o serie ampla de expozitii colective si personale in Bucuresti, in tara si in strainatate. Lucrarile sale se regasesc in numeroase colectii particulare. A scris si publicat mai multe articole de istoria artei si a arhitecturii. A fondat revista de arta Art Out, al carui director si redactor-sef este pana in prezent.
Blog personal: www.lauraluciamihalca.blogspot.com

Art Out este mai mult decat o publicatie dedicata artelor si frumosului, este un generator de idei creative si un organizator experimentat de evenimente cultural-artistice. Revista propune dezbateri actuale despre arta, arhitectura, patrimoniu si restaurare. Art Out este lider pe piata publicatiilor de arta la nivel national, cu o buna promovare la nivel international. www.artout.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here