Armele nucleare au fost testate pe oameni, arata niste imagini postate pe internet. Afla ce consecinte au suferit respectivele persoane!

0
832
arme-nucleare

arme-nucleareUn film postat pe internet arata modul socant si tragic in care Statele Unite au testat bombele nucleare, intre 1951 si 1957. In timpul testelor, soldatii americani care jurasera sa pastreze secretul bombei atomice asistau la exploziile de test de la mica distanta,

inainte ca efectele devastatoare pentru sanatatea lor sa fie intelese, scrie dailymail.co.uk.

In operatiunea „Desert Rock” armata a realizat o serie de teste nucleare in Nevada, intre 1951 si 1957, expunand mii de oameni, atat militari cat si civili, la niveluri mari de radiatii.

In total, aproximativ 400.000 de soldati si civili americani au fost clasificati drept „veterani ai bombei atomice”. Jumatate dintre acesti veterani au asistat la tragediile de la Hiroshima si Nagasaki, iar ceilalti au fost expusi testelor nucleare care au durat pana in 1962.

 

Vezi video aici  

Conform unui articol publicat de Bangor Daily News, Guvernul american a dorit ca aceste teste sa fie tinute secrete. Soldatii care au asistat la teste au suferit de greata provocata de radiatii si s-au imbolnavit de cancer, iar majoritatea copiilor lor s-au nascut cu malformatii.

James D. Tyler a fost unul dintre soldatii prezenti la o testare a bombei atomice in 1957. I s-a spus sa stea intr-un sant alaturi de camarazii sai, sa tina capul sub brat si ochii inchisi. Soldatul avea 18 ani la vremea respectiva si a participat, alaturi de alti 14.000 de soldati, la operatiunea Plumbbob, care a constat in 29 de explozii care au eliberat in atmosfera suficiente substante pentru a cauza mii de cazuri de cancer tiroidian si leucemie.

O alta operatiune, numita Cue, a testat modul in care cladirile, alimentele, hainele si oamenii reactionau la exploziile nucleare. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here