Arhivele electronice pot reduce costurile operationale ale companiilor cu peste 40%

0
1086

Star Storage este furnizor autorizat de servicii de arhivare electronica, conform prevederilor Legii nr. 135/2007
Bucuresti,  25 martie 2010. Star Storage, leader in solutii pentru stocare, arhivare si management al informatiilor (date si documente),  furnizeaza servicii de arhivare electronica in cadrul centrului de date Star Storage din Bucuresti conform prevederilor legii nr. 135/2007 si ale normelor tehnice si metodologice nr. 493/2009 referitoare la aplicarea acestei legi.

 Compania este acreditata de catre Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, sa desfasoare activitati de management al arhivei electronice in conditiile legii privind arhivarea documentelor in forma electronica.

„Arhivele electronice sunt mult mai sigure, mai usor de accesat si furnizeaza o mai buna pastrare a inregistrarilor pe temen lung. O arhiva digitala poate gazdui copii digitale ale arhivelor fizice, e-mail, etc. Externalizarea serviciilor de arhivare catre un furnizor de servicii de arhivare electronica poate fi o alternativa in conditiile in care investitiile reale necesare unui management eficient al unor volume mari de date si documente pot ajunge la cifre care depasesc cu mult bugetele departamentelor IT. In plus, in functie de cerintele clientilor se pot dezvolta solutii customizate, care respecta legislatia in vigoare, si care se pot integra cu aplicatiile de business ale clientilor nostri si pot permite acces online, in timp real, la arhivele electronice sau documentele electronice stocate pe sistemele noastre. Arhivele electronice pot reduce costurile operationale cu peste 40%” declara Viorel Delinschi, Business Development Manager Star Storage.

In calitate de administrator de arhiva electronica, Star Storage ofera clientilor sai acest serviciu cu beneficii semnificative in urmatoarele directii:
Eliminarea costurilor cu investiile aferente implementarii pe cont propriu de catre clienti a unei solutii de arhivare electronica
Eliminarea costurilor cu investitiile aferente amenajarii pe cont propriu a unui Centru de Date pentru gazduire de Arhive Electronice
Optimizarea costurilor de operare aferente gestionarii unei solutii de arhivare electronica

“Am utilizat cele mai performante sisteme informatice, bazate pe ultimele  tehnologii in domeniu, sisteme ce asigura siguranta ridicata pentru documentele arhivate, disponibilitatea ridicata, autenticitatea si integritatea datelor. Sistemul asigura facilitati de recuperare in caz de dezastru pentru datele gestionate. Sistemul de gestiune a arhivei electronice contine un set complet de functionalitati ce ofera conditii de asigurare a confidentialitatii datelor, integritatii si disponibilitatii documentelor arhivate in forma electronica, pe toata durata legala de pastrare a acestora. Sistemul de arhivare electronica si Centrul de Date respecta cerintele juridice si tehnologice, in conformitate cu prevederile Legii 135/2007.
Compania noastra detine un centru de date de ultima generatie, acreditat sa desfasoare Operatiuni de gazduire a arhivelor electronice, in conformitate cu Legea nr. 135/2007 si ale normelor tehnice si metodologice nr. 489/2009 referitoare la aplicarea acestei legi” mentioneaza Viorel Delinschi, Business Development Manager Star Storage.
Star Storage imbina eficient resursele unei echipe de profesionisti cu cele mai noi resurse tehnologice si experienta operationala rezultata din parteneriatele cu dezvoltatori de top la nivel mondial cum ar fi EMC, FalconStor, Quantum, Hitachi, VMWare si Cisco pentru a ajuta organizatiie in analiza, implementarea, integrarea si managementul eficient si dinamic al infrastructurii de stocare pe benzi virtuale in functie de cerintele existente la un moment dat.

Centrul de Date Star Storage este un mediu flexibil si scalabil, suprafata initial lansata fiind de peste 800 mp, oferind toate facilitatile unui centru de date de nivel 3 (Tier 3) in concordanta cu cerintele standardelor internationale in vigoare TIA-942 (Telecommunications Industry Association) si Uptime Institute. Centrul de Date Star Storage ofera facilitati redundante pentru furnizarea de energie electrica (UPS si electroalimentare de urgenta cu generatoare diesel), sistem de climatizare si control al mediului precum si sisteme avansate de securitate, protectie antiseismica si prevenire / stingere incendiu. Sistemele de securitate si control sunt organizate cu sisteme de acces pe baza de autentificare biometrica si cartela de proximitate, monitorizare video si sisteme avansate de detectie a intruziunilor. Centrul de Date beneficiaza de prezenta principalilor furnizori nationali de servicii de date si Internet.

Despre Star Storage – The Information Management Company
 
Star Storage este o companie romaneasca, capital 100% privat, leader in solutii solutii pentru stocare, arhivare si management de informatii (date si documente) in Romania. Cu peste 10 ani de experienta pe piata din Romania Star Storage si-a dezvoltat un portofoliul de solutii si servicii construit pe principiul integrarii complete de-a lungul intregului ciclu de viata al documentelor. In cadrul celor 5 divizii de business dezvoltate compania ofera servicii externalizate de output management (productie documente), servicii externalizate de input management (servicii externalizate de arhivare electronica si externalizare a proceselor bazate pe documente), servicii externalizate de protectie si gestiune a datelor / aplicatiilor, solutii pentru infrastructura si solutii de business.

Pentru informatii suplimentare referitoare la acest comunicat de presa ma puteti contacta la numarul de mobil +4 0731 000 450 sau pe email cornelia.ureche@star-storage.ro sau puteti vizita paginile noastre web: www.star-storage.ro; www.star-vault.ro.

Cornelia Ureche
Marketing Manager
Marketing Department
STAR STORAGE
8 Dimitrie Pompei Blvd., Feper Building, 1st Floor, Bucharest 020337, Romania
Phone: +4 (021) 2421395, +4 (021) 2421396
Fax: +4 (021) 2421397
Mobile: +4 0731 000 450
Email: cornelia.ureche@star-storage.ro
Web: http://www.star-storage.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here