Argentina vrea ecusoane provocatoare la Jocurile Olimpice: "Insulele Falkland sunt ale noastre"

0
662
ecuson-emblema-jocurile-olimpice

ecuson-emblema-jocurile-olimpiceArgentina vrea sa foloseasca ecusoane pentru uniforma delegatiei nationale la Jocurile Olimpice de la Londra pe care sa scrie ca „Insulele Falkland sunt argentiniene”. JO vor avea loc la doar cateva saptamani dupa ce Marea Britanie comemoreaza a 30-a aniversare a conflictului din insulele Falkland.

Sportivi vor purta, de asemenea, tricouri pe care va scrie „Las Islas Malvinas son Argentinas” – insulele Malvine sunt argentiniene, scrie Daily Mail. Malvine este denumirea spaniola a insulelor. Rosana Bertone, membra a parditului presedintelui Cristina Kirchner, a prezentat acest proiect de lege cu larg sprijin din partea Congresului National.

Ea a declarat ca miscarea este un mod pasnic de a apara drepturile Argentinei asupra insulelor. Razboiul dintre Marea Britanie si Argentina din 1982 pentru Insulele Falkland a provocat moartea a 255 de britanici, 655 argentinieni si trei locuitori din insule. Presedintele Kirchner insista ca Argentina si Marea Britanie sa negocieze asupra insulelor, in ciuda dorintei clare a locuitorilor de a ramane britanici. Printul William, locotenent de zbor RAF, ar putea fi dislocat in Insulele Falkland in luna februarie, ca parte a unui exercitiu de rutina. Argentina considera acest tur al printului William ca fiind „un act de provocare, care subliniaza prezenta militara a Marii Britanii intr-o zona a pacii”.

Insulele Falkland, numite si Insulele Malvine, sunt un arhipelag situat in Atlanticul de Sud. Insulele sunt teritoriu britanic dar sunt revendicate de Argentina inca de la independenta acestora, din 1810. In 1982 a avut loc Razboiul Malvinelor care a durat doua luni si s-a incheiat cu retragerea trupelor argentiniene. Insulele sunt independente din punct de vedere economic, iar locuintorii sunt cetateni britanici. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here