Arestarea sefului FMI poate cauza intarzieri in programul financiar pentru Grecia

0
609
harta-grecia

harta-greciaArestarea directorului general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, ar putea cauza unele intarziei in planurile Uniunii Europene si FMI de sprijin financiar pentru Grecia, a afirmat duminica un inalt oficial elen. Seful FMI a fost arestat in Statele Unite si acuzat, duminica, de agresiune sexuala, inclusiv tentativa de viol, asupra unei angajate a hotelului Sofitel din New York.

Strauss-Kahn trebuia sa se intalneasca duminica cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, si sa participe luni la o reuniune a ministrilor de Finante din zona euro pentru discutarea crizei datoriilor suverane si a programului de sprijin financiar pentru Grecia.

„Aceasta situatie ar putea cauza unele intarzieri pe termen scurt. Strauss-Kahn era foarte bine informat despre Grecia”, a spus oficialul.

Strauss-Kahn, in varsta de 62 de ani, a fost pus sub acuzare, duminica, pentru agresuine sexuala si tentativa de viol asupra unei femei in varsta de 32 de ani, intr-un hotel din New York. El a parasit hotelul inainte de sosirea politiei si s-a indreptat catre aeroportul John F. Kennedy, unde s-a imbarcat intr-un avion cu destinatia Paris, fiind retinut de agentii americani cu putin inainte de decolarea acestuia. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here