Aproape 300.000 mp de spatii de birouri vor fi livrate in acest an in Bucuresti

0
1442

Pana la sfarsitul lui 2018, peste 900.000 de mp sunt anuntati in principalele zone de dezvoltare imobiliara din Vest, Pipera si Nord

Bucuresti, 24 octombrie 2016 – Peste 294.000 mp de spatii de birouri de clasa A vor fi livrate in acest an in Bucuresti, in 16 proiecte imobiliare, releva cele mai recente date ale CBRE privind piata imobiliara.

In primul semestru al acestui an au fost deja dati in folosinta 155.500 mp de birouri in 8 proiecte imobiliare iar pana la sfarsitul anului mai sunt anuntate 8 proiecte, totalizand aproximativ 138.500 mp.

Aproape jumatate din totalul spatiilor de birouri deja livrate, respectiv 48%, se afla in zona de Nord a Capitalei, in cele trei mari proiecte dezvoltate aici si anume : Globalworth Tower si Gara Herastrau Office Building, operate de Globalworth precum si ultima cladire din proiectul Green Court Bucharest, dezvoltat de Skanska, cu o suprafata totala inchiriabila de 15.670 mp, unde CBRE este agent co-exclusiv.

Din totalul spatiilor de birouri anuntate pana la sfarsitul acestui an, 68% din acestea se afla situate in zona Pipera, mai arata datele prelucrate de CBRE.  O cincime din spatiile de birouri noi din Pipera, respectiv 22%, o reprezinta prima faza a proiectului Metroffice dezvoltat de Immofinanz, a carui livrare este prevazuta pentru trimestrul al patrulea din 2016.

Pentru anul 2017 sunt anuntate 9 proiecte imobiliare care insumeaza aproximativ 179,000 mp de spatii de birouri. Zona de Vest are cea mai mare pondere, respectiv 34%, unde se afla cel mai mare proiect din zona, The Bridge, dezvoltat de Forte Partners, urmata de Pipera, cu 31%, unde se vor livra primele 2 cladiri din proiectul Globalworth Campus, dezvoltat de Globalworth si de zona de Centru, cu 26%.

Cel mai mare proiect imobiliar din Centru, cu o pondere de 68% din totalul spatiilor anuntate pentru aceasta zona este Timpuri Noi Square. Proiectul dezvoltat de Vastint Group si unde CBRE este agent exclusiv, are ca data de livrare trimestrul al doilea din 2017.

Piata spatiilor de birouri din Bucuresti se consolideaza si se extinde constant, intr-un ritm care reflecta performantele industriilor dinamice de varf ale Romaniei – IT, outsourcing, sectorul financiar  – care  sunt motorul cresterii economice”, este de parere Mihai Paduroiu, Head of Advisory & Transaction Services | Investor Leasing | Office,  CBRE Romania.

Datele CBRE mai releva ca si 2018 va fi un an dinamic pentru piata de real estate din Bucuresti, urmand a fi livrate aproximativ 433.000 mp in 19 de proiecte imobiliare.

Cele mai multe dintre acestea, aproximativ 41%, vor fi in zona de Vest, in care dezvoltatorul Skanska va livra prima cladire a proiectului Campus 6, co-exclusivitatea fiind asigurata de CBRE, cu o suprafata totala inchiriabila de 22.200 mp.

Tot in 2018 este prevazuta finalizarea proiectului Business Garden Bucharest, cu o suprafata totala inchiriabila de 41,000 mp, dezvoltat de Vastint Group. La sfarsitul anului 2017 – inceputul lui 2018 este anuntat si proiectul Orhideea Towers cu o suprafata inchiriabila de 36,900 mp, dezvoltat de CA Immo.  In total in anul 2018, CBRE estimeaza ca se vor finaliza in zona de vest aproximativ 178,000 mp.

De asemenea si in zona de Nord, care reprezinta  23% din suprafata totala de spatii de birouri anuntata, Skanska estimeaza livrarea a primei cladiri din proiectul Equilibrium (CBRE este agent co-exclusiv) dezvoltat in zona Barbu Vacarescu, cu o suprafata inchiriabila de 20,800 mp.

In Centre Business District (CBD), cel mai activ proiect in constructie, prevazut a fi livrat in trimestrul al doilea din 2018, este The Mark din zona Buzesti, dezvoltat de S Immo,  cu o suprafata toata de aproximativ 25,000 mp, unde CBRE este de asemenea agent co-exclusiv.

Despre CBRE Group, Inc.

CBRE Group, Inc. (NYSE: CBG), Fortune 500 și S&P 500 cu sediul central in Los Angeles, este cea mai mare companie in domeniul imobiliar din lume și societate de investiții (în termeni de venituri, 2015). Compania are mai mult de 70.000 de angajati (excluzand companiile afiliate) și deservește proprietarii de active imobiliare, investitorii si chiriasii prin intermediul celor peste 400 de birouri (excluzand filialele) din intreaga lume. CBRE ofera consultanta strategica si executorie pentru vanzarea sau inchirierea proprietatilor, servicii corporate, administrarea proprietatilor, management de proiect; bancare ipotecare, evaluare, servicii de consultanta pentru dezvoltari imobiliare, de administrare a investițiilor si de cercetare si consultanta. Vă rugăm să vizitați site-ul nostru la www.cbre.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here