Apelul mediului de afaceri pentru soluționarea crizei politice și asigurarea stabilității mediului economic­­­­

0
1752

 

Consiliul Național al IMM-urilor din România, confederație patronală reprezentativă la nivel national pentru IMM-uri, solicită soluționarea crizei politice cu care se confruntă România în acestă perioadă pentru o bună funcționare a mediului economic.

Pandemia de coronavirus și predictibilitatea redusă a mediului de afaceri pentru IMM-uri au fost identificate de către antreprenori ca principalele evoluţii contextuale cu influenţă negativă asupra activităţii lor, potrivit datelor lucrării Carta Albă a IMM-urilor din România 2020. De asemenea, finalul anului 2020 găsește IMM-urile și mediul de afaceri în ansambu, într-o stare fără precedent: una din două IMM-uri și-a redus activitatea pe parcursul anului 2020 și incertitudinea evoluţiilor viitoare a fost identificată ca principal obstacol în desfășurarea activității lor.

În acest context, Consiliul IMM-urilor subliniază nevoia de stabilitate și predictibilitate pentru o bună funcționare a sistemului economic, mediul de afaceri solicitând o eficientizare în ceea ce priveşte actul de guvernare, politicile publice, uşurinţa de a face afaceri sau comunicarea cu autoritățile publice care, până recent, înregistrase îmbunătățiri semnificative. Guvernul condus de Ludovic Orban a avut un dialog susținut cu mediul de afaceri, continuitatea fiind o premisă necesară pentru ieșirea rapidă din criza economică și pentru relansarea economica dar și un factor de stabilitate și maturitate politică.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here