Antreprenorul Octavian Bădescu își transformă compania în societate pe acțiuni deținute de agenți, un model unic de consultanță imobiliară

0
1205
București, 30.09.2019. Freedom Group, companie fondată de antreprenorul în serie Octavian Bădescu, lansează un model unic de business la nivel mondial: compania de consultanță imobiliară, care funcționează ca societate pe acțiuni deținute de către agenții imobiliari. Acest nou model de afaceri a fost proiectat cu potențialul de a revoluționa piața de consultanță imobiliară nu doar în România, ci și la nivel internațional. Freedom Group oferă consultanță, asistență, reprezentare și intermediere imobiliară, iar prin această schimbare de filosofie a businessului, agenții imobiliari vor putea achiziționa acțiuni, încă de la începutul colaborării.

„Prin noua direcție strategică pe care o abordăm, ne propunem să ne adresăm întregii piețe potențiale și tuturor consultanților imobiliari care au atât experiență, cât și abilități și rezultate la un nivel superior mediei. Astfel, în diferite formule, proiectele noastre vizează să pună la dispoziția consumatorului serviciile de care acesta are nevoie în tranzacționarea imobiliară eficientă și de succes, cu sau fără suport uman. De asemenea, agenții imobiliari, care prestează la rândul lor servicii către clienții finali, vor beneficia de instrumente de sprijin, menite să crească productivitatea și nivelul de satisfacție”, a declarat Octavian Bădescu, fondatorul Freedom Group.

După doi ani de activitate în rețeaua RE/MAX, Octavian Bădescu a decis că este necesar ca Freedom Group să urmeze o traiectorie separată, la conturarea căreia a lucrat, alături de echipa sa, în ultimele luni. Noul model este rodul experienței anterioare a antreprenorului, în sectorul de investiții imobiliare și servisare pe acest segment, în managementul rețelelor de antreprenori, precum și în gestionarea societăților pe acțiuni, cu sau fara listare la Bursă. „Prin transformarea formei de organizare a companiei în societate pe acțiuni, punem bazele acestui nou model, diferit de cel de franciză sau agenție clasică, în care se spune vino la mine, și bazat pe oportunitatea deschiderii acționariatului companiei către toți consultanții imobiliari, care se află la un nivel profesional ridicat, printr-o propunere de tipul – vino la tine!”, a completat antreprenorul.

Potrivit fondatorului Freedom Group, acest model de afaceri este, la ora actuală, probabil unic în lume și are ca principale caracteristici inovatoare: maniera în care sunt concepute serviciile recomandate clienților, oferta de servicii pentru agenți, care are la bază principiul ca agentul să beneficieze de 100% din comisionul obținut, modul de organizare a companiei care oferă oportunitatea ca agenții să fie și acționari, precum și faptul că respectă brandul personal sau de agenție al acționarilor, oferind libertate inclusiv din această perspectivă. La toate acestea se vor adăuga serviciile suport pentru cei care vor să tranzacționeze singuri, prin intermediul proiectului faracomision.ro, o platformă care va funcționa complementar cu Freedom Group și care ar putea eventual genera, în paralel, posibili clienți pentru aceasta.

Printre cele mai importante beneficii aduse de transformarea în societate pe acțiuni se numără: potențialul mare de creștere a calității serviciilor furnizate către clienți, posibilitatea de creștere a productivității agenților imobiliari, care vor fi cointeresați în dezvoltarea cât mai rapidă inclusiv a companiei, potențialul de investiție pentru agenți și majorarea ratei de retenție a agenților, precum și oportunitatea de extindere a rețelei.

„Conceptul este creionat în jurul ideii de agent imobiliar ca proprietar, producător și beneficiar al rezultatelor eforturilor sale și gândit totodată în jurul unui deziderat principial prin care consultantul își păstrează 100% din veniturile obținute prin serviciile oferite clienților, fiind astfel motivat să fie cât mai productiv și să își îmbunătățească în permanență calitatea muncii. Un astfel de concept, la a cărui dezvoltare lucrăm în perioada următoare, poate fi teoretic soluția construirii în timp a unei companii de o anvergură semnificativă, nu doar la nivel local sau național, ci chiar și la nivel regional, european sau mondial, însă rămâne de văzut cum va răspunde și piața”, a conchis Octavian Bădescu.

Planurile fondatorului Freedom Group pentru următorul deceniu includ construirea unei echipe solide de câteva sute sau mii de agenți acționari și implicarea în tranzacționarea a câteva mii sau zeci de mii de proprietăți anual.

Despre Freedom Group

Freedom Group este brandul sub care se derulează activitățile de reprezentare în tranzacționare, proiectul fiind înființat de Octavian Bădescu, în 2017. În 2018, fostul director comercial al Sameday Courier, Dana Gațe, s-a alăturat companiei ca asociat. Specializarea principală a companiei este pe segmentul de rezidențial, dar serviciile oferite de Freedom Group se întind pe mai multe arii, de la administrarea proprietăților, până la oferirea accesului la oportunități investiționale în România și în străinătate, prin intermediul diviziei Wise Cash Investments (WISE). Compania s-a diferențiat prin specializarea pe reprezentarea exclusivă (a unei singure părți) într-o tranzacție imobiliară și are șapte consultanți în echipă. Viziunea lui Octavian Bădescu este ca Freedom Group să devină una dintre cele mai respectate firme de consultanță imobiliară din Europa.

Octavian Bădescu, fondatorul companiei, are o experiență de aproape 20 de ani în managementul companiilor de servicii bazate pe rețele de angajați și antreprenori, totodată în vânzări de servicii și de peste 15 ani în antreprenoriat. De-a lungul timpului a pus bazele mai multor proiecte în domeniul curieratului, marketingului direct, comerțului online sau cercetării de piață, printre care Sameday Courier, Lokko, Retailplus Eastern Europe, Alo Curier, Dropmail & Sampling, More Results Marketing sau Expert Flowers. Este câștigătorul premiului „Brokerul Anului 2018 – nou intrat în piață”, în cadrul Galei Clubului Profesioniştilor în Imobiliare.

Pentru mai multe informații, vă invitam să vizitați site-ul Freedom Group la: www.freedomgroup.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here