Antreprenoriatul – motor al dezvoltarii societatii

0
667

In data de 27 noiembrie 2014, Doamna Anca – Laura IONESCU, Secretar de Stat in cadrul Departamentului pentru IMM, Mediul de Afaceri si Turism a participat la Conferinta cu tema “Antreprenoriatul – motor al dezvoltarii societatii”, ocazie cu care a fost lansat Raportul privind antreprenoriatul la nivel global pentru anul 2014, realizat in 38 de tari.

Raportul a fost realizat, la initiativa Amway, de catre compania de cercetari GfK si ofera informatii si date despre atitudinea oamenilor, cu varsta de peste 15 ani, cu privire a antreprenoriat si independenta financiara.

“impreuna, sistemul public si cel privat trebuie sa contribuie semnificativ la dezvoltarea ecosistemului antreprenorial din Romania. Pe de o parte, administratia publica are datoria de elabora si implementa strategii pentru sustinerea mediului privat, de a  reglementa acest domeniu, iar pe de alta parte, mediul privat trebuie sa contribuie la dezvoltarea antreprenoriatului, fie prin sesiuni de informare, training, mentorat, fie prin competitii adresate antreprenorilor aflati la inceput de drum. Antreprenoriatul reprezinta la ora actuala solutia viabila la situatia economico-financiara a Romaniei.

Guvernul Romaniei are ca misune sprijinirea si promovarea antreprenoriatului si a initiativei private, care contribuie la crearea de locuri de munca si la imbunatatirea competentelor. Politicile in domeniul antreprenoriatului trebuie completate cu educatia de calitate si formarea profesionala si toate acesdtea trebuzie completate cu stimulente eficiente pentru invatarea de-a lungul vietii si pentru asigurarea oportunitatilor de dezvoltare a calificarilor”.

Doamna Secretar de Stat a prezentat masurile de sprijinire a antreprenoriatului, luate de Guvernul Romaniei, si anume: programele cu finantare de la bugetul de stat: SRL-D,  EMPRETEC/UNCTAD, Strategia IMM, Programul Romania HUB, Schema de ajutor de minimis “Locuri de munca subventionate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here