Antreprenoriat si oportunitati de cariera la evenimentul de lansare Akcees

0
717

Hotel Residence Arc de Triomphe a fost gazda evenimentului de lansare al organizatiei Akcees. Peste 100 de tineri au avut astfel ocazia sa afle mai multe despre proiectele si initiativele organizatiei, dar si sa interactioneze in mod direct cu oameni de afaceri si antreprenori de succes din Romania.

Evenimentul a fost deschis de Serban Mogos, Presedinte si Co-Fondator Akcees, care a vorbit despre liniile generale de actiune ale organizatiei si despre modul in care proiectele si activitatile acesteia vor aduce oportunitatile de cariera si dezvoltare profesionala mai aproape de tineri.
Georgiana Cosoveanu, Director Executiv la Casa Asigurarilor de Sanatate a Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, a impartasit participantilor importanta profesionalismului, a determinarii si a proactivitatii pentru atingerea idealurilor. Adelina Maria, Director Program LEADERS School, a continuat printr-o frumoasa poveste despre leadership si pasiune.
Bogdan Grosu (Managing Partner Grosu & Asociatii), Vlad Stanescu (Responsabil Mobile Applications SAP Romania), Mihai Mafteianu (Serial Entrepreneur si Consultant pentru start-up-uri) si Stefan Popescu (On-Premise Manager Red Bull) au facut parte din panelul de discutii intitulat „Perspective de cariera pentru tinerii din Romania”.
Subiectul principal al dezbaterii a fost dezvoltarea profesionala a tinerilor. S-a discutat despre antreprenoriat si cariera in companii, despre avantajele si dezavantajele fiecarei optiuni, dar si despre calitatile de care are nevoie un tanar pentru a atinge obiectivele dorite pe plan profesional. Publicul a fost activ in discutiile cu membrii panelului, punand intrebari si primind sfaturi si raspunsuri relevante.
La final fiecare membru al echipei Akcees a avut ocazia sa se prezinte si sa discute despre motivele care au stat la baza implicarii active in organizatie inca de la inceput de drum. Seara s-a incheiat cu un cocktail aniversar in cadrul caruia participantii au avut ocazia sa discute in mod direct cu oamenii de afaceri prezenti la eveniment.
Desi la inceput de drum, echipa Akcees a definit un numar de proiecte cu impact semnificativ, avand ca scop principal acela de a contribui la formarea unei miscari de promovare si sustinere a antreprenoriatului in randul tinerilor.
Astfel, in cadrul Weekend Seminar tinerii vor avea ocazia sa isi dezvolte competente si abilitati necesare in cariera prin metode de educatie non-formala. in cadrul Career Leader, participantii vor avea ocazia sa lucreze alaturi de profesionisti din diferite domenii si sa castige stagii de practica la companiile prezente in program. Mai mult, Entrepreneurship Trainee va oferi tinerilor sansa de a lucra in cadrul unor start-up-uri de succes din Europa.
Tinerii care isi doresc sa transforme idei inovatoare in afaceri de succes vor primi consiliere si suport in cadrul scolii de vara Start Me Up – participantii vor avea ocazia sa interactioneze in mod direct cu antreprenori consacrati, vor invata cum sa redacteze planuri de afaceri de succes si cum sa isi prezinte proiectul in fata investitorilor. Alaturi de aceste proiecte fundamentale, Akcees va organiza evenimente de networking si conferinte periodice pe teme privind dezvoltarea profesionala a tinerilor.
„Reusita evenimentului de lansare si feedback-ul excelent primit de la invitati si participanti deopotriva ne confirma faptul ca suntem pe drumul cel bun si ne dau increderea si curajul de a merge mai departe. Multumim pentru capitalul de incredere acordat la inceput de drum – suntem convinsi ca ne vom ridica la inaltimea asteptarilor create si vom reusi sa facem o diferenta prin proiectele implementate!” a declarat Serban Mogos, Presedinte si Co-Fondator Akcees.
Acest eveniment a fost organizat cu sprijinul Residence Hotels, Grosu & Asociatii, Cofetaria Ana Pan Decebal si Nissa. Partenerii media ai evenimentului sunt: The Money Channel, Business Woman, Money Express, The Investor, Business Cover, BusinessLive.ro, Startups.ro, Wall Street, Revista Evenimentelor, Romania Pozitiva, Edu-Tim, Studentie.ro, Evenimente Studentesti, Lume Buna, Business-Edu.ro, Stiri ONG, Studentul.Info, Online Student, Academic Link, Romania in contact, Bancherul.ro ,Smartpress.ro.
Sustinem si ne sustin: Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS), Hipo, Edmundo, Fundatia LEADERS, Clubul Liderii Mileniului Trei, Business Club, Young Professionals Club, AIESEC Romania, Voluntari pentru Idei si Proiecte (VIP),Business Organization for Students (BOS), Asociatia Studentilor din Universitatea Bucuresti (ASUB), Asociatia Europeana a Studentilor la Drept (ELSA) , Asociatia Studentilor la Constructii din Bucuresti (ASCB), Inspire Business.

Irina Scarlat, Vice-Presedinte Executiv Akcees

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here