Antonescu: E prematura discutia despre guvernare PSD-PNL dupa anticipate; Ponta: Nu luam in calcul

0
654
crin-antonescu

crin-antonescuPresedintii PSD si PNL, Victor Ponta, respectiv Crin Antonescu, au declarat, luni, la Antena 3, ca nu exclud ipoteza unei guvernari comune in eventualitatea organizarii de alegeri anticipate, dar Antonescu spus ca este o discutie prematura,

 iar Ponta ca e o ipoteza pe care PSD nu o ia in calcul.intrebat daca PNL va accepta sa faca un guvern cu PSD in cazul in care se organizeaza alegeri anticipate si niciunul dintre partide nu obtine 51% de voturi, Crin Antonescu a raspuns: „Nu e o ipoteza exclusa, dar nu e nici o ipoteza pe care pot s-o confirm acum, e prematura o asemenea discutie”.

„In principiu, sper ca data viitoare cand vom avea alegeri, ca vor fi ele anticipate sau la soroc, domnul Basescu si PD sa fie si prin rezultatul alegerilor de domeniul trecutului si, de fapt, marea alegere politica din Romania sa fie intre stanga, respectiv PSD si dreapta, respectiv PNL, cu solutiile si formulele pe care fiecare le va prezenta”, a spus Antonescu la Antena 3.

La randul sau, liderul PSD Victor Ponta a mentionat ca „vorbeste aceeasi limba cu Antonescu”, sustinand ca viitoarele alegeri trebuie sa duca la disparitia „partidului impostor” PDL.

„Vorbim aceeasi limba. Da, si eu cred ca viitoarele alegeri trebuie sa consemneze disparitia unui partid impostor si nedemocratic care e PDL si cred ca oamenii trebuie sa aleaga intre stanga si metodele si solutiile propuse de PSD si dreapta”, a spus presedintele social-democratilor.

Intrebat si el daca va putea guverna impreuna cu PNL, Ponta a raspuns: „E o ipoteza pe care n-o exclud, dar pe care noi nu o luam in calcul”.

El a tinut sa mentioneze ca „nu va exista niciun fel de necoordonare intre PNL si PSD” cat timp partidele sunt in opozitie.

„Grupurile parlamentare au actionat si pana azi coordonat si vor actiona si de-acum incolo coordonat pentru a obtine ceea ce pot obtine fiind in minoritate, telul este comun”, a conchis Victor Ponta. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here