ANFP participa la dezbateri publice

0
664

Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP), in calitate de partener al Asociatiei “Asistenta si Programe pentru Dezvoltare Durabila” –  Agenda 21 in cadrul proiectului “Coruptia ne priveste pe toti”, anunta organizarea unei serii de dezbateri publice.

Dezbaterile publice au ca tema Transparenta si Integritate in Administratia Publica si se desfasoara in perioada octombrie – noiembrie 2010 in judetele partenere in cadrul proiectului la nivel local: Ilfov, Cluj, Dolj, Bucuresti, Harghita, Neamt.
Scopul acestor activitati vizeaza cresterea gradului de implicare a organizatiilor neguvernamentale in prevenirea si combaterea coruptiei la nivel local, precum si promovarea integritatii si eticii, transparentei, responsabilitatii si bunei guvernari.
Prima dezbatere de acest gen a avut deja loc in data de 7 octombrie 2010 la Craiova si a reunit reprezentanti ai institutiilor publice din judet: Consiliul Judetean Dolj, Primaria Municipiului Craiova, Primaria comunei Poiana Mare, ai organizatiilor neguvernamentale si ai mass-media. Ca o urmare a dezbaterii, s-au pus bazele constituirii Grupului de actiune locala pentru prevenirea si combaterea coruptiei, rezultat ce va fi comun tuturor dezbaterilor publice prevazute in proiect.
in cadrul dezbaterilor sunt prezentate concluziile studiului: „Perceptia cetatenilor asupra coruptiei din institutiile publice: cauze, practici, prevenire”, realizat in cadrul aceluiasi proiect. De asemenea, institutiile de la nivel local au posibilitatea de a prezenta strategii, planuri de actiune, documente, proiecte relevante pentru prevenirea si combaterea coruptiei, diseminand astfel exemple de bune practici pentru administratia publica si contribuind la diminuarea fenomenului coruptiei.
Presedinte – Secretar de Stat
Andras SZAKAL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here