ANFP a demarat prima serie de cursuri de formare specializata din anul 2011,dedicate categoriei inaltilor functionari publici

0
518

Joi, 2 iunie 2011, la sediul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici a avut loc festivitatea de deschidere a Programului de formare specializata pentru ocuparea unei functii publice corespunzatoare inaltilor functionari publici pe anul 2011.
La festivitate au participat din partea ANFP: domnul Andras Szakal,

Presedintele ANFP, domnul Marian Niculescu, Secretar General si doamna Cristina Marin, directorul Directiei Coordonare Centre Teritoriale, Evaluare si Perfectionare Profesionala.

in deschiderea evenimentului, presedintele ANFP a urat bun venit tuturor cursantilor, exprimandu-si convingerea ca tematica si modul de structurare al modulelor vor trezi interesul participantilor si vor aduce un plus consistent in dezvoltarea profesionala a acestora.

in anul 2011, programul este structurat pe 2 serii. in prima serie a programului de formare participa un numar de 44 de persoane: functionari publici sau contractuali care ocupa functii de conducere, inalti functionari publici, precum si persoane din mediul privat care vizeaza perfectionarea comunicarii cu sistemul administrativ printr-o mai buna intelegere a mecanismelor sale de functionare.
Cursurile se vor succeda la un interval de doua saptamani in diverse locatii din tara si sunt structurate in 8 module tematice de cate 3 zile:
1.Managementul resurselor umane in administratia publica
2.Administratie publica moderna si eficienta
3.Comunicare si imagine publica
4.Administratia publica in contextul integrarii in UE
5.Management strategic si politici publice
6.Abilitati manageriale
7.Management de proiect si fonduri structurale
8.Management financiar si bugetar

Potrivit Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, absolvirea acestui program reprezinta o conditie obligatorie pentru ocuparea functiei publice corespunzatoare inaltilor functionari publici. Evaluarea finala va consta in realizarea si sustinerea unei lucrari.
“Obiectivul pe care ni l-am fixat ca organizatori si formatori se bazeaza pe convingerea ca acumularea de cunostinte, abilitati si competente la un nivel profesional ridicat, concretizata prin absolvirea acestor cursuri, reprezinta un castig pentru administratia publica din Romania”, a declarat domnul Andras Szakal, presedintele ANFP.

Directia Comunicare si Relatii Internationale

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here