Andrei Gerea, propus ministru al Economiei din partea PNL

0
910

Andrei Gerea este propunerea PNL pentru postul de ministru al Economiei, a anuntat, marti, dupa sedinta BPN, liderul liberal Crin Antonescu. „Este o varianta pe care am discutat-o si cu premierul, este agreata”, a mentionat Antonescu.

Antonescu a precizat ca propunerea a fost aprobata in Biroul Politic National, in unanimitate, de catre cei 58 de membri prezenti la sedinta, anunta Mediafax.

„Este o varianta pe care am discutat-o si cu premierul, este agreata”, a mentionat Antonescu.

Antonescu a mai spus ca este vorba despre un minister foarte greu, intr-o tara care are principala problema in sfera economica, pentru ca exista subiecte pe agenda foarte presante, urgente si complicate, de genul Oltchim, Cuprumin, dar si problema exploatarii resurselor naturale.

„Pentru noi este unul dintre cele mai importante, atât prin prisma programului de guvernare, cât si a propriului nostru program”, a mai declarat presedintele PNL, referindu-se la conceptul de reindustrializare ca punct principal al mandatului noului ministru.

intrebat daca are emotii din partea presedintelui Traian Basescu, care ar putea respinge propunerea pentru Economie, Crin Antonescu a raspuns: „Eu am emotii din ce in ce mai mult, eu sunt o persoana care ma imbogatesc din ce in ce mai mult, cu trecerea anilor”.

Antonescu a precizat ca nu exista niciun motiv, in cee ce il priveste pe Andrei Gerea, ca presedintele sa exercite acest „curios drept de veto” pe care i l-a dat Curtea Constitutionala.

Potrivit lui Antonescu, si propunerea ca Ovidiu Silaghi sa preia functia de ministru al Transporturilor s-a lovit de un refuz din partea presedintelui, desi la acel moment nu exista niciun motiv sau dosar. „Asta s-a uitat si asta continua multi confrati de-ai dumneavoastra, multi de pe aici, sa uite, sa ignore”, a continuat presedintele PNL.

Crin Antonescu a mai aratat ca nu exista „niciun temei” sa se creada „ca si lui Andrei Gerea ii va aparea un dosar”, vreo declaratie a cine stie cui. „Nu am nicio emotie in acest sens”, a adaugat Antonescu.

Andrei Gerea a declarat ca este o sarcina care il onoreaza si, având in vedere toate greutatile, nu ar fi de natura sa il „cocoseze”, ci spera sa faca fata increderii care i s-a acordat.

„E un minister greu, traversam o perioada dificila, desi avem un indicator, productia industriala, pe plus, dupa multa vreme. stiu ca sunt multe lucruri nerezolvate inca”, a mai spus Andrei Gerea, apreciind performanta fostului ministru.

Liberalii au facut aceasta propunere pentru functia de ministru al Economiei in urma demisiei lui Varujan Vosganian, in 7 octombrie. Interimatul functiei a fost asigurat de vicepremierul Daniel Chitoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here