Anders Behring Brevik facea apel la uciderea a 5.000 de finlandezi in manifestul sau

0
512
fara-crime-norvegia

fara-crime-norvegiaPeste 5.000 de finlandezi ar trebui condamnati la moarte, scria principalul suspect in cazul atacurilor de vineri din Norvegia, Anders Behring Brevik, in manifestul sau de peste 1.500 de pagini, publicat pe Internet, relateaza cotidianul Helsingin Sanomat,

citat de Helsinki Times, in editia online. Manifestul nu include o lista cu nume ale tintelor, dar mentioneaza mai multe cladiri finlandeze semnificative, precum centralele nucleare Loviisa si Olkiluoto.

Documentul cere armatelor din 18 tari europene sa condamne la moarte aproximativ 400.000 de persoane din toata Europa. Lista include lideri politici si economici, precum si reprezentanti ai presei si mediului cultural.

Brevik a fost plasat luni in arest preventiv pentru cel putin opt saptamani, dupa ce a marturisit ca el este autorul atacurilor de la Oslo si de pe insula Utoeya, soldate cu cel putin 76 de morti.

Suspectul a declarat politiei norvegiene ca a actionat singur, dar autoritatile ancheteaza in continuare pentru a determina daca acesta a avut complici. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here