Analiză momondo: Cele mai vizitate capitale din lume în 2019

0
973
Big Ben and westminster bridge in London

 

București – locul 28 în topul capitalelor Europene

 

Echipa motorulu gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro a studiat căutările de hoteluri din 143 de orașe-capitală din întreaga lume pentru a afla care sunt locațiile care atrag cei mai mulți turiști și unde ar trebui să se aștepte la cele mai mari și cele mai mici prețuri pentru cazare.

 

Trăsătura specifică a orașelor care primesc mulți vizitatori este posibilitatea de a caza călătorii care vin de pe alte meleaguri. Numărul hotelurilo este important, dar rata de ocupare este indicatorul cel mai potrivit pentru a măsura interesul turiștilor de pretutindeni pentru o anumită locație.

 

Cele mai solicitate capitale din lume

Cea mai căutată capitală esteLondra, metropola Mari iBritanii, urmată de Paris și Amsterdam.

Orașeleeuropenedominăclasamentul, ocupândprimele 7 pozițiiînierarhiaatrageriituriștilor. Istoriabogată, bogățiilenaturale, nivelul de trai, saunormele de igienăspecificestatelor din vestulcontinentuluicontribuieîmpreună la dezvoltareaindustrieiturismului. ÎntrecapitalelețăriloreuropeneBucureștiocupălocul 28, fiindîntrecut de Belfast (Irlanda de Nord), Cardiff (ȚaraGalilor) și Riga (Letonia).

La nivel mondial, capitala țării noastre se afla pelocul 61, depășind Tbilisi, capitalaGeorgiei, dar atrăgând maipuțini turiștidecât Beirut (locul 60) sau Jakarta (locul 59).

 

Primele 10 poziții din clasamentulțăriloratractive de pemapamond:

 

Capitala Media prețurilorpentru o noapte de cazare
Londra 182 EUR
Paris 166 EUR
Amsterdam 189 EUR
Roma 104 EUR
Berlin 112 EUR
Madrid 116 EUR
Praga 112 EUR
Tokyo 143 EUR
Copenhaga 194 EUR
Bangkok 94 EUR

 

Capitalele cu cele mai mic iprețuri pentru cazare

Turiștii sunt atrași și de prețurile reduse care pot spori valoarea bugetuluilor. Printre cele 5 orașe cu media prețurilor hotelurilor cea mai mică sunt și capitale vizitate de turiști români din ce în ce mai mult în ultimii ani: Vientiane (Laos) și Phnom Penh (Cambodgia). Dintreceleeuropene, celemaiaccesibile din punctul de vedere al costurilorcazăriisunt Ankara (51 EUR/noapte), Kiev (58 EUR/noapte) șiChișinău (64 EUR/noapte).

Prețulmediu al uneinopți de cazareînBucureștiîn 2019 este de 84 EUR, astfelțaranoastră se claseazăpelocul 30 al celormaiieftinecapitale din lume, fiindpuținmaiaccesibilădecât Buenos Aires (85 EUR/noapte) darmaiscumpădecât Minsk (80 EUR/noapte) sauMoscova (77.5 EUR/noapte).

Celemaiscumpeorașeanalizatesunt Monaco (415 EUR/noapte), Nassau – Bahamas (337 EUR/noapte) și Victoria – Seychelles (279 EUR/noapte).

 

 

 

Despre momondo

momondo.roeste un motor de căutare gratuit care compară cele mai bune oferte pentru bilete de avion, hoteluri și închirieri auto la nivel global. momondo a primit numeroase distincții internaționale și a fost recomandat de către publicații importante, cum ar fi: New York Times, CNN, Frommer’sși The Daily Telegraph. momondo are sediul central în Copenhaga și este prezent pe 30 de piețe internaționale. Aplicațiile pentru mobil gratuite suntdisponibil epentru iPhoneșiAndroid. momondoeste parte din KAYAK, companieindependentăîncadrul Booking Holdings Inc (NASDAQ: BKNG).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here