ANAF avertizeaza asupra unor tentative de phishing cu adrese de email false

0
691

Directia Generala Antifrauda Fiscala avertizeaza asupra unor tentative frauduloase de colectare a unor date confidentiale (phishing), prin utilizarea de adrese de mail care includ termenii „antifrauda” si „ANAF” si recomanda ignorarea solicitarilor de la adrese de email cu origine indoielnica, relateaza Mediafax.

„Directia Generala Antifrauda Fiscala avertizeaza asupra unei tentative frauduloase de colectare a unor date confidentiale (phishing) si recomanda tuturor reprezentantilor operatorilor economici sa ignore orice solicitare de date confidentiale primita de la adrese de email cu origine indoielnica, precum cele anexate. Precizam ca inspectorii antifrauda pot accesa aceste informatii din bazele de date ale ANAF, iar orice alte date suplimentare sunt solicitate oficial in cadrul controalelor antifrauda inopinat”, potrivit institutiei.

DGAF prezinta o astfel de tentativa de phishing avand ca origine adresa de email antifraudaromania@papayasel.net.

Mesajul cerea ca raspunsul sa fie transmis catre o alta adresa de email, anaf.antifrauda@yandex.com, in termen de 24 de ore si sa includa mai multe documente, printre care actul constituitv al societatii, extras de cont bancar si cartile de identitate ale asociatilor.

„Prin acest mesaj, ANAF va anunta ca au inceput verificarile societatilor din domeniul online. Verificarea consta in trimiterea documentatiei societatii la adresa de email specificata mai jos. Documentele trebuie trimise in 24 de ore la adresa: anaf.antifrauda@yandex.com in caz contrar se va aplica art.4 din Lege nr 241/2005”, se arata in mesajul de tip phishing.

Yandex este o companie de IT din Rusia, care opereaza cel mai mare motor de cautare din aceasta tara si dezvolta un numar de servicii si produse pe Internet, inclusiv un serviciu de email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here