American Heroes – Doi lideri militari americani, o lectie despre leadership

0
848

Conferinta American Heroes, A Leadership Lesson, va reuni doua personalitati cu o cariera deosebita, ce vor discuta despre legatura dintre leadership-ul din domeniul militar si cel din sectorul de afaceri. Invitatii speciali ai evenimentului sunt Scott Moore – US Navy SEAL Rear Admiral (ret.), Deputy Commander, Naval Special Warfare Command – si Robert O’Neill – Team Leader, Naval Special Warfare Development Group.

Scott Moore este unul dintre putinii lideri care stiu cu adevarat ce inseamna sa conduci echipe de elita, formate din cei mai buni profesionisti. Cu o experienta de 30 de ani in domeniul militar, acesta are o viziune unica asupra mediului de afaceri si, din aceasta perspectiva, detaliaza ingredientele esentiale ale leadership-ului, propune metode inedite de evaluare si testare si explica elementele care creaza echipa perfecta, capabila de performanta, indiferent de conditii.

Moore considera ca liderii trebuie sa se concentreze pe implementarea de solutii “in teren”, intrucat angajatii de la acest nivel sunt cei care indeplinesc activitatile cheie, ce duc la dezvoltarea afacerilor. in viziunea sa, elementele esentiale ale leadership-ului sunt: construirea increderii totale, dezvoltarea de solutii si aplicarea cu precizie a acestora, precum si evaluarea echipelor in timp ce isi desfasoara activitatea.

In timpul sau liber, Scott Moore duce munca de echipa la noi inaltimi – escaladeaza cei mai inalti munti si cele mai periculoase piscuri, precum Everest, Mont Blanc, Muntele McKinley si Anzii. Mai mult, el este implicat in activitatea uneia dintre fundatiile Navy SEAL si ofera consultanta pe probleme strategice.

Robert O’Neill a detinut pozitii de comanda in peste 400 de misiuni de lupta. In domeniul sau de activitate, capacitatea de a lua decizii rapid si sub presiune este obligatorie pentru a avea succes. El a dat dovada de experienta in situatii exceptionale, caracterizate de un nivel ridicat de risc si incertitudine.

Bun cunoscator al mediului de afaceri, O’Neill explica de ce pregatirea este mult mai importanta decat supra-planificarea sau micro-managementul. El atentioneaza asupra faptului ca, in momente critice, nu exista timp pentru a planifica, ci numai pentru a actiona.

Consecvent motto-ului sau – „Nu renunta niciodata!” – Robert O’Neill aduce cu sine o expertiza unica pentru organizatii si transpune abilitatile pe care le-a dobandit prin antrenamentul SEAL in recomandari despre evaluarea si managementul riscurilor, despre modalitatea prin care procesul de luare a deciziilor se poate separa de emotii, mai ales in situatii limita, precum si despre felul in care trebuie gestionata o echipa.

McCann / Thiess Conferences se doreste a fi un proiect care sa contribuie la imbunatatirea performantei mediului de afaceri din Romania si la dezvoltarea personala a celor care isi doresc o cariera manageriala. Conferintele vor reuni personalitati internationale, care se vor afla in Romania in premiera, pentru a prezenta intr-un mod unic subiectele de actualitate din domenii precum leadership, educatie, sport si inovatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here