Amenda de 1 milion de euro pentru doua firme din domeniul procesarii automate a corespondentei

0
803

Consiliul Concurentei a sanctionat companiile Inform Lykos Romania si Zipper Data cu amenzi in valoare totala de 4,45 milioane lei (994.000 euro) pentru participarea la o intelegere anticoncurentiala, anunta Mediafax.

In urma investigatiei derulate pe piata procesarii automate a corespondentei din Romania, Consiliul Concurentei a constatat ca cele doua companii si-au coordonat strategiile comerciale astfel incat sa-si repartizeze din clienti din domeniul utilitatilor.

Amenda aplicata Inform Lykos este de 3,82 milioane lei, iar cea pentru Zipper Data de 627.818 lei.

„Practic, cele doua companii concurente s-au folosit de pretextul participarii in asociere la o licitatie pentru a schimba informatii cu caracter confidential in vederea impartirii clientilor, scopul fiind de a-si a maximiza castigurile si a-si creste cotele de piata”, a declarat Bogdan Chitoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Conform Legii Concurentei, sunt interzise orice intelegeri intre companii care denatureaza concurenta, in special cele prin care se limiteaza sau se controleaza productia, comercializarea, dezvoltarea tehnica sau cele prin care se impart pietele, respectiv clientii.

Inform Lykos si Zipper Data desfasoara activitati de pregatire a corespondentei (printare, implicuire, sortare), fiind intermediari ai relatiei dintre expeditorii corespondentei si furnizorii de servicii postale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here