Amenajari interioare in domeniul medical – care sunt provocarile

0
1264

 

Designul interior este un element important în domeniul medical, deoarece poate impacta starea pacienților. Prima impresie pe care o au aceștia este determinată de amenajare și atmosferă, înainte să interacționeze cu doctorii sau cu personalul.

 

Din acest motiv, holul și recepția sunt importante, iar accesul în ele trebuie să fie accesibil și pentru persoane aflate în scaun cu rotile sau pentru mamele cu căruț. Iată care sunt provocările în domeniul medical cu privire la amenajări interioare:

 

Confortul în sala de așteptare

 

Pentru unii pacienți, momentele petrecute în sala de așteptare pot presupune un stres major, mai ales dacă urmează o procedură dificilă. Designul din camera de așteptare este foarte important, pentru că îi poate ajuta pe pacienți să se calmeze. Un pacient calm va reacționa mai bine la tratament și va fi mult mai cooperant.

 

De asemenea, sala de așteptare trebuie să le ofere confort și celor care acompaniază un pacient. Aceștia la rândul lor pot fi stresați pentru intervenția pe care o suportă persoana alături de care au venit, iar o sală de așteptare cu o atmosferă plăcută le va diminua stresul.

 

Îmbinarea funcționalului și al esteticului

 

Design-ul este important într-o clinică, dar contează cum este îmbinat cu elementele funcționale și cu aparatura necesară. Din acest motiv, un designer amenajari interioare te poate ajuta să creezi un spațiu plăcut, dar care să poată să acomodeze și aparatura medicală.

 

De exemplu, pentru design cabinet stomatologic se pot folosi dulapuri construite pentru stocarea tuturor ustensilelor.

 

Iluminatul contează

 

Impactul luminii asupra psihicului este unul major. Din acest motiv, clinicile și cabinetele trebuie să renunțe la lumina alba care a fost prezentă mereu în unitățile medicale. Desigur, în unele cazuri este necesară lumina albă pentru buna funcționare a procedeului medical, dar în zonele de așteptare se poate folosi lumină ambientală.

 

Ia în calcul nevoile angajaților

 

Bunăstarea angajaților are o importanță majoră. Din acest motiv, trebuie să le asiguri și acestora spații private în care să se poată relaxa. Orele petrecute în spital pot genera stres personalului, așa că o cameră de recreere departe de pacienți le va asigura confortul de care au nevoie.

 

Facilitarea curățeniei

 

Estetica este importantă într-un spital, dar prevenirea infecțiilor este mai importantă. Utilizarea de materiale ușor de dezinfectat, cu proprietăți anti microbiale, care previn răspândirea germenilor, precum sticla, metalul și suprafețele ceramice sunt o variantă bună atât din punct de vedere al aspectului, cât și funcțional.

 

Un specialist va știi cum să îmbine toate elementele necesare, astfel încât să obții un rezultat estetic și practic. Nu doar mobilierul și decorațiunile contează, ci și împărțirea spațiului, deoarece chiar și un spațiu deja construit poate fi împărțit în funcție de nevoile pe care le are clinica sau cabinetul.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here