Amenajarea unui restaurant: Aspecte importante legate de designul de interior

0
1427

 

Suntem de acord cu faptul că amenajarea și modernizarea unui restaurant este o sursă de entuziasm, un moment în care trebuie să-ți lași creativitatea să preia controlul. Cu toate acestea, există mai multe detalii pe care trebuie să le iei în calcul atunci când amenajezi restaurantul tău, detalii care nu sunt respectate de fiecare dată. De aceea, am vorbit cu experții în domeniu, cu Radu Călin și Sebastian Mîndroiu, arhitecti și fondatori ai studioului de arhitectură PickTwo, despre cele mai importante aspecte de care e bine sa ții cont în amenajarea unui restaurant.

 

Așadar, dacă tu crezi că lipsesc decorațiunile în interiorul restaurantului, sau consideri că spațiul pe care îl ai la dispoziție este prea mic, prea mare, prea îngust, sau nu ești sigur dacă se va potrivi culoarea pardoselii cu cea a pereților – aceste dileme pot fi clarificate urmărind următoarele recomandări:

 

Stabilește de la început conceptul restaurantului

 

Conceptul bine pus la punct contribuie foarte mult la amenajarea restaurantului. Dacă știi de la bun început ce poveste vrei să transmită restaurantul tău, o bună parte din procesul final este deja rezolvată.

 

Astfel, stabilește ce concept de restaurant se potrivește cel mai bine cu povestea din spatele localului. Poate fi un restaurant clasic, tradițional, modern, rustic, sau poate chiar un restaurant pescăresc. Dacă restaurantul nu are un anumit specific, te poți focusa pe culori, decorațiuni, sau poți să alegi o tematică ce te inspiră.

           

Ține cont de dimensiunile spațiului pe care îl ai la dispoziție

 

Chiar dacă dimensiunea spațiului disponibil pentru restaurant nu ar trebui să te împiedice să ajungi la rezultatul final dorit, trebuie să ții cont de faptul că există anumite aspecte ce pot îngreuna procesul de amenajare al spațiului.

 

În mod evident, spațiile mici nu ar trebui să fie încărcate cu decorațiuni. Spațiul disponibil trebuie să fie folosit într-un mod cât mai practic, pentru a se evita senzația de aglomerare. Clienții se pot simți bine și într-un spațiu mai mic, dacă acesta este amenajat corespunzător. În același timp, dacă spațiul este mai mare, acest lucru nu înseamnă că trebuie încărcat! Designul interior ține de folosirea spațiului disponibil într-un mod cât mai practic și original, dar în majoritatea cazurilor și conceptelor se optează pentru un spațiu aerisit.

 

 

Confortul clientului trebuie să fie prioritar

 

Ca orice afacere din acest domeniu, succesul restaurantului ține de serviciile oferite clienților. Astfel, bunăstarea clienților tăi este un aspect important pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când îți amenajezi restaurantul.

 

În funcție de tematica restaurantului, încearcă să te pui în locul clienților tăi și să te gândești la necesitățile acestora. Fie că este un restaurant de familie, un restaurant în care se poate studia sau în care se poate lucra, dacă este un loc pentru întâlniri cu prietenii sau partenerii de viață, fiecare situație constituie necesități diferite. Punctul comun este confortul, deci trebuie să urmărești oferirea siguranței clienților tăi.

 

 

Fii inspirat!

 

Creativitatea are un rol important în procesul de amenajare al restaurantului tău. Designul de interior este influențat de fiecare decizie pe care o iei, ceea ce înseamnă că trebuie să pui în practică ideile tale, conform preferințelor.

 

În situația în care nu ești hotărât, sau nu știi cum să-ți pui ideile în practică, poți încerca să iei legătura cu designeri de la studio amenajari interioare, unde specialiștii te pot îndruma înspre a folosi spațiul restaurantului într-un mod cât mai productiv!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here