Amadeus: Creșterea organică solidă!

0
1152

Amadeus: Creșterea organică solidă și achiziția Navitaire contribuie la rezultatele puternice pentru primul semestru al anului 2016

–      Veniturile au crescut cu 15,1%, până la 2275,5 milioane €.

–      EBITDA a crescut cu 16,5%, până la 907,1 milioane €.

–      Rezervările de zboruri efectuate prin intermediul agențiilor de voiaj au crescut cu 5%, până la 279,3 mil.

–      Numărul pasagerilor îmbarcați cu soluțiile Amadeus a crescut cu 75,7%, până la 622,4 mil. Excluzând achiziția Navitaire, numărul pasagerilor îmbarcați cu soluția Amadeus Altea a crescut cu 10,9%.

București, 29 august 2016. images, partener de top în furnizarea de soluții de tehnologie și de distribuție pentru industria de turism la nivel mondial, a raportat un profit ajustat de 494,5 milioane € pentru prima jumătate a anului 2016. Aceasta a însemnat o creștere de 17,9% față de aceeași perioadă a anului 2015. Acest lucru a fost sprijinit de o creștere a veniturilor de 15,1%, până la 2275,5 milioane €, precum și de o creștere a EBITDA de 16,5%, până la 907,1 milioane €. Cash-flow-ul a crescut cu 23,2% în prima jumătate a anului, cu ponderea datoriei la 1.31 x EBITDA.

Luis Maroto, Președinte & CEO al Amadeus, a comentat: „Creșterea puternică din prima jumătate a anului 2016 este rezultatul creșterii organice solide a afacerilor noastre de bază, precum și a contribuției pozitive a recentelor noastre achiziții.”

„Divizia noastră de Distribuție continuă să crească mai repede decât industria și poziția sa competitivă a crescut, până la 43,2%. Strategia noastră de diversificare geografică continuă să dea roade, iar Asia & Pacific și America de Nord sunt regiunile cu cea mai rapidă creștere pentru Amadeus. Continuăm să investim pentru a face GDS (Global Distribution System) cel mai eficient sistem de distribuție a produselor de călătorie. 157 companii aeriene au încredere în soluțiile noastre de merchandising pentru distribuirea serviciilor acestora prin canalele directe și indirecte „. a continuat Luis Maroto.

„Divizia Airline IT a cunoscut, de asemenea, o creștere puternică în prima jumătate a anului 2016. Numărul de pasageri care s-au îmbarcat cu ajutorul platformei noastre Altéa a crescut cu 10,9%, evoluția fiind susținută de creșterea organică a bazei noastre de clienți și de implementările noi ale soluției. Această performanță puternică a fost completată de achiziționarea Navitaire de la Accenture, procesul de achiziție fiind finalizat în ianuarie a.c. Datorită contribuției sale, numărul total de pasageri îmbarcați cu ajutorul sistemelor Amadeus a crescut cu 75,7%, până la 622,4 milioane. „ a declarat Luis Maroto.

„În același timp, mai multe companii aeriene, la nivel mondial au continuat să contracteze soluțiile noastre. Malaysia Airlines a ales Amadeus ca furnizor de soluții Passenger Service System (PSS); Singapore Airlines a contractat suita completă de soluții de Revenue Management; Lufthansa Group a contractat Amadeus Altéa Departure Control Flight Management pentru toate liniile aeriene din rețeaua sa; Avianca a devenit partenerul de lansare pentru Amadeus Anytime Merchandising. „

„Suntem încrezători că putem continua această evoluție și în viitor, și așteptăm cu nerăbdare și evoluțiile pentru restul anului.” a concluzionat Luis Maroto.


Note pentru editori

Despre Amadeus

Amadeus este lider în furnizarea de soluții de tehnologie și de distribuție pentru industria de turism. Grupurile de clienți includ furnizori de turism (de exemplu, companii aeriene, hoteluri, operatori de transport feroviar, linii de feribot, etc.), vânzători din turism (agenții de turism și site-uri specializate) și clienți finali (corporații și companii de management al turismului).

Grupul Amadeus are în jur de 13.000 de angajați la nivel global, în sediile centrale din Madrid (sediul central corporativ), Nisa (dezvoltare) și Erding (operațiuni), precum și în cele 71 de reprezentanțe Amadeus la nivel global.

Amadeus este listată la Bursa de Valori Spaniolă, sub simbolul „AMS.MC” și este o componentă a indicelui IBEX 35.

Pentru a afla mai multe despre Amadeus, vă rugăm să vizitați www.amadeus.com și www.amadeus.com/blog pentru mai multe detalii despre industria de turism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here