Alstom se concentreaza asupra transportului feroviar, din pozitia de jucator de varf pe aceasta piata

0
815

Alstom încheie vanzarea activitatilor legate de energie (diviziile Power si Grid) catre General Electric pentru suma de aproximativ 12,4 miliarde de EUR1. Ca urmare, Grupul este de astazi concentrat în exclusivitate asupra activitatilor de transport feroviar.

Veniturile rezultate din tranzactie sunt utilizate pentru achizitionarea diviziilor GE Signalling pentru suma de aproximativ 700 de milioane EUR si pentru a reinvesti în trei companii mixte împreuna cu General Electric (în domeniul retelelor electrice, energiei regenerabile si turbinelor nucleare la nivel mondial si cu abur în Franta) pentru suma de circa 2,4 miliarde EUR. Asa cum s-a anuntat anterior, o parte din venituri – între 3,2 si 3,7 miliarde – va reveni actionarilor. Consiliul Director, care se va întruni în data de 4 noiembrie 2015, va propune lansarea ofertei publice de rascumparare de actiuni (OPRA) urmata de o reducere de capital prin anulare de actiuni. Aceasta operatiune va face obiectul aprobarii Adunarii Generale a Actionarilor care va avea loc înainte de sfarsitul anului. Dupa încheierea completa a tranzactiei, Alstom va încheia procedura de dezintermediere si va beneficia de un bilant solid.

Alstom beneficiaza de o pozitie sanatoasa pe piata, cu perspective solide de crestere. Datorita prezentei sale pe toate continentele, gamei complete de solutii si a inovarii continue, compania detine pozitii fruntase în sectoarele trenuri, servicii, sisteme si semnalizari, care astazi sunt consolidate prin achizitionarea GE Signalling. Aceasta divizie, în care lucreaza 1.200 de angajati, deschide pentru Alstom piata de semnalizari pentru transport de marfa, consolidandu-i în acelasi timp pozitia în America de Nord.

Alstom are o lista-record de comenzi, care îi asigura vizibilitate pe termen lung. Aceasta include comenzi semnificative recente, precum metrourile din Sydney, Kochi, Riyadh, Paris; solutiile de semnalizare pentru zona Toronto si pentru Danemarca; sisteme de transport cu tramvaiul pentru Rio de Janeiro, Lusail si Sydney, precum si trenurile suburbane pentru Africa de Sud, cele mai multe dintre aceste proiecte fiind asociate cu contracte de mentenanta pe termen lung.

“Ziua de astazi marcheaza un moment de cotitura în istoria Alstom. Am reusit sa asiguram împreuna cu General Electric o tranzactie benefica pentru ambele parti, care protejeaza interesele angajatilor si ale clientilor din diviziile de energie, în acelasi timp consolidand pozitia Alstom în industria de transport. Astazi, Alstom detine pozitii de frunte pe o piata feroviara în crestere si va beneficia de o baza financiara solida pentru a-si sustine strategia de crestere. Aceasta companie, complet concentrata pe transport, beneficiaza de asemenea de o echipa competenta de management, condusa de Henri Poupart-Lafarge si am toata încrederea în abilitatea sa de a duce Grupul catre succese viitoare”, a declarat Patrick Kron, Presedinte si CEO Alstom.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here